Отборът на Славия записа ценни три точки в А група след успех с 3:0 над Монтана като гост в мач от 27-я кръг на шампионата. "Белите" вече имат 39 точки на третата позиция във временното класиране, само на една от втория Левски и дръпнаха на три пред четвъртия Берое, преди да е изигран двубоя между "сините" и старозагорци.

Тимът на Монтана пък удължи негативната си серия от 15 мача без победа в първенството и остава на девета позиция в подреждането в А група с едва 17 точки до момента.

За гостите от Славия точни бяха Сердер Сердеров, Георги Йомов и Дуде Ндонгала. 18-годишният Йомов се разписа в едва втория си мач като титуляр за гостите, а в края заслужи и приза за Играч на мача в играта на Gong.bg и Diema Sport.

Двубоят започна кошмарно за домакините от Монтана, след като позволиха да получат гол почти от съблекалните. Славия поведе още в 23-ата секунда с гол на 22-годишния руснак Сердер Сердеров. Още с първата си атака "белите" успяха да реализират във вратата на домакините за 1:0 в своя полза. Емил Стоев проби отдясно и центрира, а Сердер Сердеров, който бе оставен непокрит в наказателното поле овладя и бе точен, за да даде аванс на гостите.

Последваха два пропуска пред вратата на домакините. Славия можеше да удвои преднината си в 5-ата минута, но първо Димитър Пиргов не успя да засече топката. Малко по-късно Ивайло Димитров напредна отлично и стреля, но неточно, а от лагера на Монтана имаха претенции, че Димитров е бил в засада.

Отборът на Монтана опита да създаде на свой ред възможности за изравняване, като в 13-ата минута Георги Пашов комбинира с Минчев, който обаче не успя да изведе по десния фланг Петър Атанасов.

Скоро след това обаче гостите отвърнаха с нова опасна атака. Георги Йомов и Ивайло Димитров комбинираха в наказателното поле, но стражът на Монтана Христо Иванов спаси вратата си. В 21-ата минута при поредната възможност за "белите" Георги Йомов стреля, след като Сердеров отклони с пета към него, но ударът бе неточен.

Домакините организираха две добри атаки към 25-ата и 29-ата минута. Първо Петър Атанасов бе потърсен с дълго подаване, но не успя да овладее и да отправи удар, тъй като Марио Кирев се намеси навреме, а малко по-късно бе отсъдена засада на Иван Коконов, който центрира, въпреки че телевизионните камери показаха, че такава няма.

Тимът на Славия нанесе втория си удар в 32-ата минута, когато за 2:0 се разписа 18-годишният Георги Йомов. Емил Стоев пусна към Йомов, който преодоля двама съперници и технично реализира за "белите".

В самия край на първото полувреме съставът на Монтана стигна до опасна ситуация пред вратата на гостите, като Атанас Илиев стреля от границата на наказателното поле на Славия, но топката мина високо над вратата на Монтана.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК

Домакините започнаха по-активно през второто полувреме, като в рамките на две минути след 53-ата органиризираха две обещаващи положения. Иван Стоянов задържа топката и напредна в наказателното поле, но бранител на Славия се намеси и изчисти, а две минути по-късно при ново нападение топката бе отправена към Иван Стоянов, но Марио Кирев излезе навреме и улови.

Славия обаче прекърши всякакви надежди на Монтана за евентуален обрат в 66-ата минута. "Белите" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в опасна позиция, след като в 65-ата минута Иван Михов спря откъсналия се в атака Цветомир Панов с цената на нарушение и жълт картон. Последва брилянтно изпълнение на влезлия като резерва в 59-ата минута Дуде Ндонгала, който направи резултата 3:0 за Славия.

До края монтанци опитаха да създадат още положения, като в 83-ата минута Иван Коконов не успя да овладее навреме, тъй като стражът на Славия Марио Кирев излезе и се получи сблъсък между двамата.

Монтана: Христо Иванов, Йордан Тодоров, Иван Михов, Асен Георгиев, Георги Пашов, Станислав Генчев, Оливие Боне, Иван Минчев, Иван Коконов, Петър Атанасов, Атанас Илиев /Сергей Георгиев, Иван Стоянов, Набил Еженави/

Славия: Maрио Кирев, Абуд Омар, Димитър Пиргов, Стефан Велков, Цветомир Панов, Янис Карабельов, Емил Мартинов, Емил Стоев, Ивайло Димитров, Георги Йомов, Сердер Сердеров /Владимир Семерджиев, Дуде Ндонгала, Донел Муканза/


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS