"От тук нататък всяка точка е безценна в борбата за оцеляване". Това обяви наставникът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой на пресконференцията преди мача със Берое. Опитният специалист прогнозира, че в следващите три кръга, отборът му може сериозно да се откъсне пред Монтана и да спечели точки в мачовете срещу Берое и Ботев.

„Много съжалявам, че изгубихме Дани Младенов до края на сезона. Не толкова като голмайстор, колкото като двигателя ни в нападение. Чисто тактически той ни бе много ценен. Оставаме и без Румен Сандев, което ще доведе до рокади в защитата. За сметка на това обаче я игра се завръщат Попев и Костадинов“, коментира Шенсой.
 
Според него, след напускането на Петър Хубчев, Берое играе много по-офанзивно. Не случайно вкараха 3 гола на Монтана и 5 на Локомотив Пловдив.

Шенсой отговори и на феновете на Славия, а и на другите, които си мислят, че отборът му е спечелил срещу „белите“ по втория начин.

„Не са виновни феновете на Славия и хората, които мислят така. Виновни са тези ръководители на футбола, които накараха всички в България да имат предразсъдъци и да се съмняват във всичко, което се случва в българския футбол. Мачът бе много важен и за Славия, така че просто коментарите са излишни. Нека хората погледнат колко много точки, че и победи пропуснахме като гости и да разберат, че бе най-нормалното нещо и ние да победим веднъж далеч от дома“, завърши Шенсой.
 
Ръководството на благоевградчани съобщи, че запазва цените на билетите от 5 лева, но че няма да се отварят предварително касите на стадиона в петък и събота. Самата продажба на билетите ще започне часове преди началото на мача. Срещата между Пирин и Берое е тази неделя от 20:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

Битката между благоевградчани и старозагорци ще може да проследите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport 2 и на честотите на Дарик радио.