Футболният сезон в България вече е история. Преди последния кръг интригата почти беше приключила, като оставаше само да се определи последният роден участник в Лига Европа, а за това влияеха два мача. 

В крайна сметка Славия се докопа до квотата, след като победи у дома Монтана с 3:1, макар че в един момент "белите" доста трепереха за позицията си. Другият претендент - Локомотив Пловдив - победи с 2:1 Пирин, но залудо. 

На стадиона в "Овча купел" интригата изглеждаше приключила още след половин час игра. Тогава домакините вече водеха с 2:0 след попаденията на Георги Йомов в 21-та и Мартин Станкев в 30-та минути. 

Монтана остана с десет души в 75-та минута след изгонването на Георги Пашов, но гостите намериха сили да се върнат. Това се случи след попадението на Сергей Георгиев в 79-та минута. Треперенето на Славия приключи в 87-та минута, когато Емил Стоев се разписа за крайното 3:1.  

Така Славия ще играе в Европа за първи път след 20 години. За последно това се случи през 1996 г., когато най-старият столичен тим спечели за последен път титлата. 

Другият претендент за Европа Локомотив Пловдив даде всичко от себе си и направи това, което зависи от него, но не взе квотата. "Железничарите" победиха с 2:1 като гости Пирин, но това не се оказа достатъчно.

Веселин Марчев откри резултата след 21 минути игра, но Мартин Тошев изравни за "орлетата" в 50-та. Гостите от Пловдив си заслужиха трите точки в 64-та минута, като голът беше отново дело на Марчев.  

Единственият мач без значение в съботните битки от този кръг беше в Стара Загора. Там третият Берое посрещна втория Левски и записа четвъртата си поредна победа над този съперник в Стара Загора. Тя беше с 2:1. 

"Сините" откриха резултата в 29-та минута чрез Георги Костадинов, но допуснаха обрат след почивката. Първо Елиаш отбеляза в последния си мач за заралии в 64-та минута, а само четири по-късно Иво Иванов направи пълния обрат.