Като "гавра" определи съдийството на мача между Левски и Литекс президентът на ловчанлии Трифон Попов. "Оранжевите" бяха извадени от терена от главния мениджър Стойчо Стоилов след ситуация в последната минута на първото полувреме. 

Тогава, при резултат 1:0 за Литекс, тимът получи втори червен картон за удар без топка, а "сините" получиха право да изпълнят дузпа. В този момент Стоилов нахлу на терена и извади тима си, а впоследствие обяви претенции за два недадени червени картона на домакините и обяви реферите за корумпирани. Подобна позиция зае и Попов. 

"Аз такова съдийство не съм виждал никога през живота си. Това е подигравка с нашия клуб, направо с българския футбол като цяло. Затова решихме да извадим отбора, имаше ли смисъл да се продължава?"

"Просто не може да се продължава по този начин в България. Все по-зле и по-зле стават нещата и дано с тази наша реакция да променим нещата към по-добро", сподели след мача президентът на Литекс. 

От това действие на шефовете обаче последствията за "оранжевите" може да са направо ужасяващи. Те са застрашени от изхвърляне от А група заради изваждането на отбора. Това трябва да се реши от Дисциплинарната комисия в началото на другата седмица. 

"Не знам дали ще ни изхвърлят. Да се събират там и да решават", сподели още Попов.