Наставникът на Ботев Пловдив Петър Пенчев бе категоричен, че голът на "канарчетата", отменен от страничния съдия, е бил напълно редовен. "Жълто-черните" отстъпиха с 0:1 на свой терен от Литекс, след като попадението не бе зачетено.

"Загубихме много важен за нас мач. Очаквахме такава затворена игра от Литекс, но тази ситуация, сега ще я гледаме и коментираме, тя може да е от ключово значение," заяви Пенчев.

След като видя повторението на отменения гол, Пенчев бе категоричен: "Аз смятам, че голът е редовен."

"Трябва да толерира резултатността. Но вината си е изцяло в нас, защото не създадохме достатъчно възможности. Но дори и в тези ситуации, в които можехме да отправим удар, комбинирахме, сами сме си виновни," добави той. "Получи се мач с малко голови положения. Трябваше да намерим решение на тази затворена игра на Литекс."

Повлия ли това решение и на получения гол малко по-късно? "Може и да е повлияло, наистина. Загубихме концентрация, допуснахме гол от статично положение. Това е първи гол от статично положение. Съжаляваме, домакинска загуба, важен мач, много фенове имаше."

"Нашият отговор ще дойде още в следващите срещи," обеща специалистът.

"До края остават осем мача, ще се борим, макар че с тази загуба изостанахме малко от отборите пред нас. Третото място не е някаква цел, просто искаме да играем добре, и не само да имаме присъствие в шестицата, а да сме фактор," завърши Пенчев.