Помощник треньорът на Локомотив Пловдив изрази облекчение след категоричната победа с 4:0 над Хасково, с която „смърфовете“ си гарантираха оставането в А група. 

„Първо искам да честите победата на всички локомотивци и да поздравя нашите футболисти, че намериха сили да изиграят този мач. Спасихме отбора, за другите неща ще изчакаме, за да видим какво ще се случи, когато се съберат нашите ръководители, които ще се събират на 14 май. Ще видим какво ще бъде бъдещето на Локомотив“, коментира Пашев.

„В момента не мога да намеря дума, за да кажа колко ни е коствало тази работа през сезона. Имаше облекчение след третия гол, защото с него се реши мача, но важното е, че излязохме от тази ситуация и спасихме отбора“, сподели още специалистът.

Пашев изрази надежда, че нападателят на тима Мартин Камбуров, който днес вкара 10-ия си гол в шампионата, ще успее да спечели и наградата за най-добър голмайстор в първенството.

„Намирахме се в положение без победи, без точки, но мисля, че с игрите срещу Хасково и Марек заслужихме мястото си в А група. Ще доиграем оставащите три мача, дали това ще стане с голове на Мартин, ще видим. Надявам се всички в отбора да му помогнат. Голмайсторския приз не е негова фиксидея, но се надявам той да взема наградата за голмайстор на сезона за пореден път. Той я заслужава. Не мога да разделя хората на едно или друго сдружение. Това са хората, които помагаха на Локомотив до този момент. Всеки е дал каквото е могъл“, завърши Пашев.