Наставникът на Хасково Стамен Белчев заяви след загубата с 0:4 от Локомотив Пловдив в мача от 29-я кръг на А група, че престоят на тима в Групата на майсторите се е отразил ползотворно. Той констатира, че вече няма никакви шансове за спасение на състава и добави, че би се радвал, ако някои от неговите играчи преминат в отбори от елита, тъй като това ще се отрази добре върху развитието им.

„Първо да поздравя домакините за победата. Много заслужена. За нас вече няма шанс да останем в А група след тази загуба. Мачът приключи за няколко минути“, започна Белчев.

„След втория гол се пречупват момчетата. Ако бяхме вкарали, може би по друг начин щеше да се развие двубоят. Надявам се до края на първенството да има яснота какво ще стане с отбора, за да мислим за следващия сезон“.

„За сега няма официални запитвания за наши играчи. Ако има такива, аз ще се радвам за развитието им“.

„В идните три мача отборът трябва да покаже постоянство и добри игри. След края на сезона трябва да си направим нужните изводи“, добави Белчев.

„През тази година в А група отборът натрупа опит. Имаше млади играчи, които се докоснаха до А група. Надявам се да им е било от полза“, завърши специалистът.