Старши треньорът на Берое Петър Хубчев бе спокоен и доволен от победата с 1:0 над Локомотив в София.

"Видях по-голямо желание в нашия отбор, майсторството бе на наша страна. Съвсем заслужено взехме трите точки. Всяка една точка е важна. Не останаха много мачове, разликата не е голяма, и важността на мачовете ще става още по-голяма," заяви Хубчев.

Той не отдаде никакво значение на факта, че в София се играе трудно: "Това са статистики за вас и феновете, самите футболисти не обръщат внимание. Ние играем във всеки мач с еднакво желание. Това, че не се получава понякога, е ОК. Но аз не мисля, че тази традиция играе роля."

"Берое стоя по-добре от Локомотив София в срещата, те имаха едно положение. Георги Андонов ще е готов за мача с Литекс, а Мапуку имаше проблеми още при загрявката", коментира наставникът.

"Победата над Локомотив не е повратна точка, защото Берое играе добре през целия сезон. Берое, Локомотив София, ЦСКА и Литекс са с изравнени възможности и битката за Европа ще е сериозна. Лудогорец се откроява над всички в момента. Доста важно в оставащите срещи ще е възстановяването на футболистите, както и дали ще има контузени и наказани", допълни наставникът на Берое.

"Не е сигурно, но ние продължаваме да мечтаем," завърши Хубчев за възможността Берое да играе в Европа.