Берое победи Локомотив София насред стадиона в квартал "Надежда" с 1:0 в мач от 29-ия кръг на А група.

Георги Костадинов се разписа в 82-ата минута на срещата, когато се възползва от грешка в отбраната на домакините и реализира.Така след 11 мача без загуба столичните "железничари" преклониха глава.

Берое беше по-активният тим през първото полувреме. В 17-ата минута Веселин Пенев пробва мерника си като с шут от 30 метра опита да изненада Митрев, но топката мина встрани от вратата.

Четири минути по-късно Гади стреля в аут, а в 24-ата Мапуку засече кълбото след центриране от корнер на Зехиров, но отново вратарят на домакините се справи със ситуацията.

В 28-ата минута Георги Костадинов изпълни добре пряк свободен удар, но Митрев се метна като котка и улови кълбото, което летеше към дясната му странична греда.

До почивката двата тима не съумяха да се разпишат и оставиха спора да бъде решен през второто полувреме.

През втората част домакините пропуснаха да открият резултата в 66-ата минута. Тогава Гъргоров с глава не успя да я засече във вратата на Пиргов, кълбото отиде към Романов, който не съумя да я прати в мрежата на Берое. 

Малко по-късно отново двамата бяха замесени в опасност пред вратата на гостите, но ударът на Романов беше отразен от Пиргов.

В 82-ата минута Георги Костадинов се възползва от грешка в отбраната на домакините и с прехвърлящ удар матира Митрев, давайки преднина на гостите. Станислав Костов беше спрян чисто от бранител на домакините, но играта продължи и Костадинов овладя кълбото, напредна и матира вратаря на домакините.

В крайна сметка това се оказа и победното попадение за гостите. 

Въпреки загубата Локомотив София е на второто място с актив от 51 точки, а Берое се изравни с ЦСКА и Литекс като има 48. Тимът от Ловеч е с мач по-малко в момента.

Коментирайте развоя на срещата тук