Наставникът на Ботев Пловдив Петър Пенчев заяви, че отборът му е можел да измъкне нещо повече от равенство при домакинството срещу Левски от първия кръг на А група.

Двубоят в Коматево приключи при 1:1, след като гостите от София откриха резултата рано, а Даниел Генов изравни в 69-ата минута. Между двете попадения Мариян Огнянов пък изпусна дузпа за „канарчетата“.

„Ние много съжаляваме, че не можахме да стартираме с феновете и да зарадваме феновете, които през цялото време ни подкрепяха с пълни сили. Допуснахме ранен гол, който даде своето отражение върху играта ни. Имаше добра динамика и много единоборства в срещата, което е добре като за първи мач“, каза Пенчев.

„През второто полувреме имахме няколко шанса, включително и дузпата. После изравнихме и опитахме да потърсим победата. Не ни достигна нещо в завършващия удар.“

„Показахме характер, с такава нагласа и излязохме. Пак казвам – ранното попадение на Левски имаше своето отражение.“

„За цели казах и преди – във всеки мач гоним победата. Докъде ще стигнем, ще видим в края на сезона. Новите попълнения се появиха всички в игра. Доволен съм от тях, особено от Дани Генов заради изравнителния гол. Пожелавам си да се адаптират колкото се може по-бързо към обстановката“, каза още треньорът на Ботев.