ЦСКА-София е пред договаряне за привилчане на централен нападател. В понеделник в София се очаква да пристигне 21-годишният Гонсало Пасиенсиа (роден на 1 август 1994 година), пише вестник "Тема спорт". Той идва от Порто и ако премине успешно медицинските тестове, ще подпише тригодишен контракт с "червените".

Пасиенсиа има четири мача за представителния отбор на "драконите" - един за първенството и 3 за купата, като е успявал да се разпише веднъж. През изминалия сезон е играл под наем в Академика, за който има 30 мача и 4 гола.

Преди три години нападателят се отчита с хеттрик за националния отбор до 19 години на Португалия в квалификационен мач за европейско първенство срещу България. Португалия печели със 7:0, а на вратата на нашите е Георги Китанов, който сега е в ЦСКА-София.

Любопитното е, че Пасиенсиа е част от олимпийския отбор на Португалия, който след няколко дни започва участие на Игрите в Рио. Португалците са в група с Хондурас, Алжир и Аржентина, а последният им мач от групата е на 10 август. Засега португалските медии не обявяват за подобен трансфер, но близки до ЦСКА-София твърдят, че футболистът е очакван в София. Евентуалният му трансфер може да стане факт благодарение на агенцията, която държи правата на Арсенио Нунеш и Давид Симао.