„Нашата мотивация за срещата е по-голяма. Целта са ни трите точки срещу Левски", заяви старши треньорът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой.

 Двубоят може да проследите по Gong Play, Diema Sport 2, Gong.bg и Дарик радио.

Благоевградчани са на 2 точки пред 9-ия Монтана, с когото спорят за директно оставане в А група. Старши треньорът на пиринци Наджи Шенсой бе категоричен днес, че с помощта на публиката в Благоевград, зелените трябва да вземат първата победа у дома за сезона.

„Имаме две точки преднина пред „Монтана“. Предимството е на наша страна. Имаме по-големи шансове да не играем бараж, защото играем два мача в къщи. Ако спечелим срещу „Левски“, на 90% няма да играем бараж“, каза още Шенсой.

Според него цялата футболна общественост също мисли, че Пирин не заслужава да играе бараж.

„Ръководството и футболистите на Лудогорец ни похвалиха, че първото полувреме срещу нас в Благоевград са им най-трудните 45 минути този сезон“, каза още треньорът на Пирин.

„Нашата мотивация за срещата срещу Левски е по-голяма. Те се отдалечиха от целите си, а ние имаме още какво да гоним. Все още не сме изпълнили целта да не играем бараж. Респект за силен клуб като Левски, но ние сме длъжни да вземем точките в този двубой“, коментира косоварят.

Той изтъкна още, че няма проблеми с контузени футболисти за предстоящия мач.

„Заради сериозната контузия, която имаше Бергонси, той все още не може да навлезе в игрови ритъм и не може да достигне необходимото ниво, за да му дам шанс“, коментира специалистът.

За мача с Левски в състава се връщат Маркиньос, Костадин Дяков и Стилян Николов, които пропуснаха срещата с Лудогорец, заради натрупани картони.

Срещата между Пирин и Левски е тази неделя от 20:30 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, а цената на билета е 5 лв.

На редовната пресконференция на стадион „Христо Ботев“ присъства и гл.инс. Асен Стойчев от ОД на МВР Благоевград, който обясни мерките около реда и сигурността на стадиона, с оглед на инцидентите, които се случиха в последния двубой със софиянци. На стадиона няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица без придружител, както и пиротехнически средства. Срещата ще бъде охраняване от поне 70 полицаи.