Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров изведе тима си до победа над Славия с 2:0 в 10-я кръг на А група. Камбуров реализира и двете попадения – в 33-ата и 57-ата минута. С тези два гола нападателят вече има 159 и се изкачи на осмо място във вечната ранглиста на голмайсторите в А група. Успехът за Локото бе трети от началото на сезона и втори пореден след този над Пирин в миналия кръг. Пловдивчани вече имат 11 точки в актива си на осмото място във временното класиране.

Славия пък отбеляза втора поредна загуба след отпадането си от турнира за Купата на страната от Спартак Плевен и остава с 15 точки на четвърто място в подреждането в А група, като пропусна да се доближи до лидерите.

Локомотив Пловдив заслужено ликува с трите точки, след като имаше още възможности за гол, освен попаденията на Камбуров, а Славия така и не намери път към вратата на съперника.

Още в 9-ата минута на двубоя след корнер за Локомотив Пловдив, последва разбъркване и пас към Мартин Камбуров, който стреля опасно с глава, но право в ръцете на Марио Кирев. Нова добра възможност за домакините дойде в 20-ата минута, когато Пламен Крумов центрира към наказателното поле на Славия, но Камбуров не успя да нанесе удар.

Славия също имаше удобна възможност в 22-ата минута. След пряк свободен удар, изпълнен от Жереми Манзоро, топката се отби от стената. Костадин Дяков стреля отдалеч, след като намери отбитата топка, но стражът на домакините Ясин Ел Харуби демонстрира страхотен рефлекс и спаси вратата си.

В 29-ата минута Мартин Камбуров бе изведен в атака, но бе отсъдена засада. Ситуацията се повтори на два пъти, като и двата пъти имаше сигнал от реферите, въпреки недоволството на нападателя.

Голът за Локо Пловдив падна в 33-ата минута, когато Зоран Балдовалиев центрира отляво към Мартин Камбуров, който майсторски овладя на гърди на границата на наказателното поле и стреля от воле за 1:0 в полза на домакините.

Славия опита да върне бързо гола, като в 39-ата минута бе близо до изравняване. Владимир Семерджиев стреля опасно отдясно по атаката на "белите", но Ел Харуби отново спаси вратата си.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТИ ВИЖТЕ ТУК

В първите минути на второто полувреме домакините можеха да увеличат аванса си, като в 48-ата Балдовалиев пусна към Мартин Камбуров в наказателното поле, но Марио Кирев се намеси навреме, а топката мина на сантиметри от гредата.

В 57-ата обаче нищо не можеше да спре Мартин Камбуров отново да отбележи за пловдивчани. Димо Бакалов намери чудесно Камбуров, за който не бе проблем да реализира за 2:0. Само три минути по-късно Зоран Балдовалиев се оказа в удобна позиция, но не успя да преодолее Марио Кирев.

Най-неприятният момент в мача бе в 62-ата минута, когато Крум Стоянов контузи ръката си, падайки на тревата след единоборство и веднага влезе лекарският екип. Стоянов бе заменен принудително.

В последните минути гостите пробваха няколко шута към вратата на Локомотив Пловдив, но Ел Харуби не допусна попадение, а Локомотив Пловдив спечели с 2:0 този двубой.