Отборът на Монтана победи Берое с 1:0 в мач от 10-я кръг на А група. Победният гол бе дело на Борислав Балджийски в 53-ата минута. Така Монтана записа трета победа в шампионата и вече има 12 точки в актива си. Поражението пък е второ поредно за Берое след загубата от Левски в миналия кръг. Старозагорци остават с 14 точки и не успяха да се приближат до лидерите във временното класиране.

Двата тима изиграха оспорвано първо полувреме с поделено надмощие като пропуснаха по една по-опасна ситуация. Сериозни проблеми за футболистите на двата състава създаде наводненият терен на стадион „Огоста“, като често топката спираше в локвите. През първите 45 минути Игор Джоман за Берое и Борислав Балджийски бяха близо до откриване на резултата, но без успех. Силен мач за домакините изигра вратарят Христо Иванов, който на няколко пъти спаси вратата си.

Монтана - Берое

източник: Gong.bg, Иво Стефанов

Още в 6-ата минута Балджийски опита удар по посока вратата на Берое, но топката бе избита в корнер. Секунди по-късно Иван Минчев центрира, а Йордан Тодоров опита да засече, но опасността в наказателното поле на гостите бе предотвратена.

Берое стигна до нелоша възможност в следващата минута. Исмаил Иса се озова в добра позиция, но не успя да нанесе добър удар и Христо Иванов улови топката. При нова опасна ситуация в наказателното поле на Монтана в 11-ата минута, Спас Делев центрира, но никой от гостите не успя да засече. Борислав Балджийски стреля опасно към вратата на Берое в 17-ата минута, но след рикошет в тялото на Веселин Пенев, топката излезе в ъглов удар.

Спас Делев вкара топката в наказателното поле на Монтана с центриране в 20-ата минута, но Христо Иванов боксира и изчисти. Две минути по-късно Елиаш центрира отдясно по атаката на гостите, Делев засече топката и стреля, но високо над вратата.

В 25-ата минута бе една от най-интересните ситуации, като Йордан Тодоров падна в наказателното поле при атака за Монтана, но не последва сигнал на съдията след съприкосновението им с Георги Динков.

Емин Ахмед се озова в опасна ситуация за Берое в 30-ата минута, след опит да бъде изведен, но топката не стигна до него, а малко по-късно изстрел на Веселин Пенев е отразен от вратаря на Монтана Христо Иванов.

В 32-ата минута Христо Иванов спаси вратата си след чудесен изстрел на Игор Джоман от границата на наказателното поле. Емин Ахмед центрира отдясно по атаката на Берое, Спас Делев овладя в наказателното поле и опита удар в 38-ата минута, но изстрелът му бе блокиран.

В 40-ата минута футболистите на Монтана имаха претенции за игра с ръка на Евертон Джилио- Том при атака за домакините, но съдията Ивайло Стоянов не отсъди нарушение.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК

След почивката домакините първи застрашиха вратата на съперника, като в 48-ата минута Иван Минчев засече топката след центриране, но топката прелетя над гредата. В 51-ата минута след центриране в наказателното поле на Монтана, страхотен шанс се откри пред Спас Делев, който стреля с глава, но вратарят на Монтана отново спаси.

Тимът на Монтана успя да открие резултата в 53-ата минута, когато след бърза контраатака Балджийски напредна и пусна към Атанас Илиев, чийто удар бе париран от Благой Макенджиев, но Борислав Балджийски бе добре пласиран и с добавка реализира за 1:0 за Монтана.

След гола футболистите на Монтана се прибраха леко в задни позиции, а Берое опита да върне бързо попадението. В 61-ата минута влезлият като резерва Георги Божилов напредна и стреля, но право в ръцете на вратаря Иванов. Четири по-късно Божилов намери Спас Делев, който стреля, но без да затрудни Христо Иванов.

При една любопитна ситуация в 67-ата минута Игор Джоман падна на границата на наказателното поле на Монтана, но нямаше сигнал на съдията Ивайло Стоянов. Десетина минути по-късно при опасен изстрел на Георги Динков в атака за Берое отново стражът на домакините Христо Иванов спаси вратата си.

В последните минути гостите натиснаха в търсене на изравнително попадение, но така и не успяха да създадат чисто положение. В добавеното време тимът на Монтана дори имаше шанс за втори гол. При контраатака за Монтана Здравко Лазаров напредна и комбинира с Мичев, но ударът му бе отразен от стража на Берое.