Мачът срещу Левски явно е по-специален за феновете на Лудогорец. Изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев разкри специално пред Diema Sport 2, че това е най-посетеният двубой в историята на "Лудогорец Арена".

Досега "палмата" се държеше от битката, която короняса за първи път разградчани с титлата през 2012 г. Тогава те играха с ЦСКА и след минимална победа с 1:0 с гол на Мирослав Иванов, завоюваха трофея за първи път в историята си.

"Не можем да смогнем за билетите, интересът е огромен. Това е най-посетеният мач на Лудогорец в историята, ще има малко повече зрители и в клетката за гости, ще има 9000 души. Най-високата ни посещаемост беше първата година, когато играхме с ЦСКА и станахме шампиони, но този мач ще е посетен и бие всякакви рекорди", сподели Петричев.

Той добави, че въпреки комфортната преднина от пет точки пред Левски, все още не мисли, че отборът му е сигурен шампион. И според него изходът от този мач няма да предопредели първенеца.

"Има прекалено много мачове до края. Шампион се става в мачовете с по-малките отбори, които винаги играят по-мотивирано и грешки винаги стават. Футболът е велика игра, защото никога няма предизвестен победител", завърши Петричев в навечерието на голямото дерби на 21-ия кръг.