Новият старши треньор на Левски Люпко Петрович заяви при представянето си на стадион „Георги Аспарухов“, че второто място е неуспех за „сините“. Специалистът беше представен от спортния директор на Георги Иванов – Гонзо.

Сръбският наставник стартира от днес своя трети престой на "Герена", след като подписа договор за 1+1 години.

„Бих искал да поздравя всички журналисти в залата и да пожелая добро сътрудничество между вас и мен. Благодаря и на клуба, че ме ангажира за треньор и ми даде шанс да се докажа. Благодаря и на Стойчо Стоев за всичко, което направи за Левски през този период. Знам какво е Левски още от първия си престой тук. Това е клуб с най-много фенове в цяла България. Клубът търси успеха винаги, феновете искат от треньора минималното – да се завладяват, да се печелят титли, да се побеждава, да се доказваме в Европа. Това е Левски“, сподели Люпко Петрович.

Люпко за злощастния мач с Литекс: Отрази се лошо на Левски

„Аз ще се постарая в максимална степен да работя, за да постигна тези цели, да задоволим всички изисквания на феновете на Левски в България. Аз мисля, че най-добре аз познавам професията „треньор“. За да бъде прав футболният треньор, той трябва да побеждава. Тази мисъл чух и запомних от моя идол Йохан Кройф. Треньорът поема отбора и заедно с това отговорността, няма оправдания в селекцията. Ако вижда, че няма отбор, който е според неговите възможности, няма смисъл да поема съответния тим“, каза още специалистът.

Гонзо: Люпко може да ни предаде дух на победители

„Имаме твърде млади и перспективни треньори – Топузаков, Букарев, Захариев, Роко Перота и Якимов. С всички ще работя, имам доверие в тях. Ще се постарая Топузаков и Букарев да станат добри треньори, ще се постарая да предам уменията си именно на тях. Да напомня, че през последните години, когато бях треньор на Станимир Стоилов, вечер когато пием кафе, той всичко отбелязваше, така трябва да действа истинският треньор. Наистина успя в кариерата си. Това е моята максима, ученикът трябва да надмине учителя си. Работих и с Георги Дерменджиев, който е треньор за уважение“, каза още Петрович.

„В последните два мача със Славия и Берое ще се опитам да подготвя тима за старт в европейските квалификации. Първите мачове са на 30 юни и това ще бъде за нас възможност да проверим играчите и да се подготвим за първата среща“, уточни треньорът.

„В лигата, в която играе Левски, второто място смятате ли го за успех?“ - попита риторично специалистът.