„Не знам кой взе решението. Аз съм само треньор. Много ми е жал, че това се случи и специално на мача с Левски, където съм работил два пъти. Няма какво да говоря за играта, защото това не беше футбол. Това беше нещо друго. Не искам да коментирам, да кажа този или онзи е виновен. Срамно е това да се случва между два водещи отбори в България“, коментира на излизане от стадион „Георги Аспарухов“ старши треньорът на Литекс Люпко Петрович, след прекратения двубой с Левски от 20-я кръг на А група.

„Много ми е жал. Аз дойдох за три мача и си отивам. По-добре да си отивам, да не стоя тук, няма смисъл“, добави още Петрович, който бе изключително развълнуван от случилото се.

„Не е умишлено, а нарочно“, каза Петрович по адрес на отсъжданията на рефера. „На един свири жълт картон, на друг – червен. Играчите искаха да довършим мача. Бумал специално дойде. Не знам кой взе решението да прекъсне мача. За това, което този съдия направи днес, не трябва никога повече да съдийства. Не знам, дали ще дойда и следващ път в България“, коментира още Люпко Петрович и добави:

„Моите футболисти правеха това, което искам от тях. Случи се това, което се случи. И с 10 човека играхме добре. Какво да кажа. Не става вече въпрос за дузпата, а да критерия за съдийството. Казах на делегата: Гледай какво прави.“