Люпко Петрович се завърна в Левски. 69-годишният сръбски специалист даде специално интервю за „А група токшоу“, в което направи уточнение на думите си от пресконференцията при поредното си представяне в „синия“ лагер.

“Току що пристигнах. Всичко ми е ново. Но го усещам като завръщане у дома. Разбира се, че съм загрижен за ангажимента си към Левски. Отборът трябва да играе силно, да има добри резултати в Европа и да се опитаме да спечелим поне един трофей. Дали купа или титла…И, разбира се, трябва да съм по цял ден концентриран. Да мисля за работата. Да създам добрия колектив и отбор, за да побеждаваме.”

“За титлата? Медиите нарочно пишат така. Създават си тежест. И след това да го използват. Ако, например не станем шампиони, после ще кажат:” Ето той обеща…а не успя…”

ВЯРНО Е, ЧЕ ИМАМ ЖЕЛАНИЕ и АЗ ИСКАМ да спечелим трофей, ако можем дори два. Да играем добре и в Европа. Това за Левски би било добре, защото много години нищо не е направено. Затова аз искам да постигна това. Но ето, медиите са превели думите ми, както на тях им е изгодно. За да може после да те ударят.

Аз обещавам: Ще направя всичко възможно да спечелим трофей. Да играем добър футбол и да направим добър пробив в Европа.”

 “Не съм говорил по този въпрос за бюджета. Това не ме интересува и засяга. Аз знам, че Левски не може да купи играч, както Лудогорец за 2 или 3 милиона. Левски може и да купи футболист за по-малко пари или свободни играчи за без пари. И ние работим по тоя въпрос. Да намерим такъв или такъв или такъв футболист, който да играе за една прилична заплата. Да тренира добре. Да се старае в името на Левски. Това че Левски няма пари – аз го знам. В тази връзка мен не ме интересува никакъв бюджет. Каквото осигурят шефовете и Гонзо ми каже – този или този можем да го вземем - с това ще работя. Дано намерим добри футболисти за без пари. Що се отнася до бюджета – аз не питам за това ръководството. Знам, че Левски няма голям бюджет.”

 “Трябват ми 2-3 играчи. Може би един добър стопер. За това сме говорили. Полузащиник на крилото – дали от ляво или от дясно. Може би и вратар. Йоргачевич е добър вратар, но може да доведем и още един вратар. Може да вземем и  от България един – двама играчи, които искат да играят и имат талант. Нормално е да им се плаща, но по-малко.”

 “За перуанския футболист няма много за говорене. Той няма да ни струва скъпо, но още не е сигурен трансфер. Ще гледаме още негови записи. И вероятно ще го доведем, да го видим как изглежда на живо и после ще преговаряме и накрая ще решим. Ще направим всичко, за да доведем добри футболисти. Да направим качествен отбор с колективна игра с много тичане, добра тактическа подготовка, голямо желание и сърце, което да оставят на терена. Това е единствения начин да спечелим трофей…”

 “Да, в Левски имам много приятели. Вярно е, казах на един приятел следното: Ако Левски иска да направи постижения, може да го направи единствено с мен. С други – не вярвам. Факт е, казах го на един приятел, но не съм го казвал публично.”

 „Не съм временно. Този път съм за постоянно. Сега имам два мача. Ще дам почивка на 2-3 играчи ще дам почивка в мача със Славия. Няколко отиват в националния отбор.  В мача с Берое ще дам възможност на някои, които са играли по-малко.  Така ще може и да определим финално списъкът от играчи, на които ще разчитам. След това имам пауза 10-15 дни. Ще се прибера вкъщи да се поготвя за висчко.  И се връщам за старта на подготовката за новия сезон.”

 “Вярно е, че няма респект към треньорите в България. Да, в Англия, в Германия може и да има. Но на Балканите навсякъде е еднакво. Вчера казах: ако треньорът не мисли, че  може да направи нещо, да постигне нещо – по-добре изобщо да не се захваща с треньорската професия. Трябва да се вярва в победата. Както е казал Кройф: Който може да говори, трябва да може и да говори. Ако не побеждава – значи не е прав. Това е истината. Разбира се, трябва и да побеждаваш наистина , за да останеш на работа. Но навсякъде в Балканите наистина треньорите не се ценят.”

 “Не съм искал никакви съвети. Когато получих преложението казах, че ще бъде чест зьа мен. Левски за мен е най-големия отбор в България. Не по резултатите, които постига. А заради феновете. За това Левски е най-големия отбор. Нито секунда не съм мислил, когато взех решението”, сподели Петрович.