Ръководството на Литекс събра в специален видеоклип оплакванията си от съдийството в последните два мача срещу Левски. Те са ги обобщили и в специална декларация, която се отнася за мача за Купата на България от вторник, както и за прекратения вчерашен сблъсък на "Герена", когато главният им мениджър Стойчо Стоилов изведе тима от терена. 

Накрая ловчанлии дори твърдят, че ще поискат преиграване на двубоя заради формално нарушение на правилата. Те твърдят, че реферът Георги Йорданов не е дал край на двубоя и това е основанието им да искат преиграване. 

Ето и пълния текст на декларацията, а претенциите на "оранжевите" можете да видите в прикаченото видео: 

"От щаба на Литекс събраха във видеоклип съдийските ощетявания срещу тима по време на последните два мача с Левски- от шампионата на Герена и за Купата на България в Ловеч. Ето няколко от най-фрапиращите грешки на реферите."

"1. Халфът на Левски Гаджев влиза опасно с двата крака на Страхил Попов, няма сигнал за нарушение от рефера."

"2. Бранителят на Левски Минев блъска грубо в гърба Асприля, умишлено и при спряна игра, а получава само жълт картон."

"3. При идентична ситуация след това, за същото провинение реферът проявява различен критерий и гони с директен червен картон Бьорн Йонсен."

"4. Удар с лакът на Гаджев в лицето на Пламен Гълъбов, много опасна за здравето и живота на футболиста интервенция, при което даже не е отсъдено нарушение и червен картон за удар без топка."

"5. Отсъдена спорна засада на Данило Асприля."

"6. Умишлено влизане на Бедоя срещу Баривиера при положение, че вратарят на Литекс вече сигурно е овладял топката.Интервенцията не е въобще санкционирана дори с фаул. При последвалата реакция на Перез футболистът е изгонен с директен червен картон, в идентична ситуация като тази на Минев, при която той получава само жълт."

"7. На мача за Купата в Ловеч Данило Асприля излиза на голова позиция, но е повален в наказателното поле от Карнер, при което не следва нито нарушение, респективно дузпа, нито логичен червен картон."

"8. В продълженията Китамбала е в очевадно положение на засада, сигнал отново няма, а с тази грешка и евентуален гол се предрешава изхода на мача."

"9. При втория гол за Литекс Данило Асприля грубо е подкосен в центъра на терена.Независимо,че реферът дава авантаж и играта продължава, след това Минев трябва да бъде санкциониран с жълт картон, който за не го е втори в мача и респективно трябва да бъде изгонен."

"От ловешкия клуб също така недоумяват защо органите на БФС не взеха навреме решение за изстъпленията на „сините“ ултраси в Ловеч, когато те нанесоха сериозни материални щети, както и влязоха в схватки с полицията."

"Освен това от Литекс напомнят на ръководството на Левски,че имат все още да плащат за предишни щети по Градския стадион от 2014 г. Също така ръководството на ловчанлии смята, че има формално нарушение на правилата за игра в двубоя на "Герена", след като нито на терена, нито документално съдията е обявил край на мача. В тази връзка Литекс ще настоява двубоят да се преиграе", пишат от ръководството на ловчанлии.