Един от факторите в БФС разясни ситуацията около евентуалното изхвърляне на Литекс от А група. То стана актуално след изваждането на тима от терена в мача с Левски на "Герена" в събота вечер. То стана по заповед на главния мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов. 

Според заместник-председателя на Дисциплинарната комисия Георги Камишев, няма как да се приложи наказанието в правилника, според което "оранжевите" трябва да бъдат изхвърлени. Точно неговата комисия трябва да вземе решение за санкцията на Литекс. 

"Няма шанс Литекс да бъде изхвърлен. Прочетете добре член 28, алинея 1 от дисциплинарния правилник. Според нея, с изваждане на отбора се наказва, само когато футболистите сами тръгнат да напускат терена или пък целият отбор", сподели Камишев пред БНТ. 

"В такъв случай, когато е под давлението на ръководители, играчите не получават никакво наказание. Наказва се отговорният ръководител, като глобата за него е 15 хил. лв. Ние трябва да разгледаме другите алинеи по този член, защото тази въпросната - първа - няма как да важи в този случай."

"Аз лично гледах двубоя и не видях желание от играчите да напуснат самоволно. Затова хипотезата с изхвърлянето на Литекс отпада. Зависи все пак и какво са написали длъжностните лица. Ако те не са написали, че играчите самоволно са напуснали, няма как да приложим тази тежка санкция", сподели още Камишев.