Левски победи Пирин с 1:0 в двубой от 34-ия кръг на А група. В последния мач начело на тима на вече уволнения от Левски наставник Стойчо Стоев точките донесе бранителят Александър Др. Александров с попадение в добавеното време на първата част. Защитникът на "сините" беше изгонен в края на двубоя за втори жълт картон.

В началните минути имаше леко напрежение по трибуните, но то беше овладяно от органите на реда. В овладяването на ситуацията двама полицаи са пострадали и са откарани в болницата в Благоевград, за да получат лекарска помощ.

Срещата започна двуостро, като и двата състава си размениха опасни положения. 

В 25-ата минута Бедоя потърси Венци Христов, но той си затвори ъгъла и пропусна да усили атаката на сините. Малко по-късно отново Бедоя пробва да намери Христов, но вратарят на Пирин се справи. 

В 38-ата минута Маркиньос падна в наказателното поле след съприкосновение с Йоргачевич, но дузпа не беше отсъдена. Малко по-късно Краев пропусна от няколко метра едно от най-чистите положения в срещата.  

Пирин - Левски

източник: Валентин Грънчаров/Gong.bg

Левски откри в добавеното време на първата част. Реферът отсъди пряк свободен удар за нарушение срещу Венци Христов, но телевизионните повторения показаха, че такова няма. След изпълнението на свободния удар от Бедоя, Костов спаси, но отбитата топка попадна в Александър Александров и централният защитник вкара кълбото в мрежата.

През второто полувреме една от най-любопитните ситуации дойде в 53-ата минута, когато Минев фаулира Дюлгеров в наказателното поле, контакт имаше, но съдията не отсъди дузпа. До края на двубоя Пирин пропусна да се добере до точката след грешки на Йоргачевич на два пъти, но бранители на Левски поправиха грешките му. В края на двубоя Александров беше изгонен за втори жълт картон и Левски завърши двубоя с човек по-малко.

Така след успеха Левски е втори с 56 точки, а Пирин е на 8-ото място с 23.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Пирин: Костов, Башлиев, Дюлгеров, Попев, Николов, Дяков, Бенгюзов, Костадинов, Тасев, Маркиньос, Тошев
Левски: Йоргачевич, Александър Д. Александров, Нар, Бедоя, Краев, Минев, Прохазка, Цонев, Ал. Е. Александров, Костадинов