Старши треньорът Стойчо Стоев даде последното си интервю като треньор на Левски пред Diema sport2. След успеха с Пирин наставникът благодари на своите играчи и на феновете за голямото уважение, което му беше оказано.

Дори по време на изказването Стойчо Стоев се радваше на подкрепата на „сините“ привърженици, които не спряха да скандират името му.

Треньорът води за последен път Левски, след като преди два дни ръководството на клуба обяви раздялата си със специалиста.

„Преди да говоря за самия мач, ще кажа нещо друго. За сетен път се убеждавам, че има по-важни неща от парите, от имиджа и то се казва уважение. Аз днес го изпитах от футболистите, най-вече от феновете. Доволен съм от това, което видях като уважение, като някаква връзка, която създадохме. Не е лесно, когато един приходящ човек като мен, защото не съм свързан с клуба нито като състезател, нито като треньор, но усетих уважението и благодаря много“, сподели емоционалният Стойчо Стоев.

„Аз и преди два дни казах, че със сигурност има горчивина, но аз си тръгвам с гордо вдигната глава и удовлетворен. Само аз и Георги Иванов, и футболистите знаем през какви трудности преминахме. Съумяхме да се класираме за Лига Европа, което беше и целта. Надявам се следващия треньор да го доразвие.“

„Не искам да се връщам назад, негативното просто ще изчезне от главата ми и ще останат само добрите спомени. С удоволствие в бъдеще ще ходя на мачовете на Левски, защото съм много свързан с тези момчета. Година и половина не е малко време, в което бяхме едно цяло. И в трудни, и в добри моменти се подкрепяхме. Имах момчета с качества и характер, които няма да те предадат. Това бяха хора, с които беше удоволствие да работя с мен“, каза още наставникът.

„Двубоят днес беше по-скоро за това да узаконим това второ място. Имаше и напрежение в момчетата от факта, че си отивам. Аз настоявах за този последен мач, за да мога и аз да им се отблагодаря“, завърши Стойчо Стоев.