Едно попадение в шест мача…Такъв е скромният голов актив на Монтана в първенството през 2016 година. От тима, отговорен за най-изразителната победа за първия полусезон, до отбора с най-малко вкарани попадения след подновяването на шампионата.

Двубоят е в неделя от 17:15 часа и може да го следите по Gong PlayDiema Sport 2Gong.bg и Дарик радио

Все още търсещ първия си гол за Монтана е и Иван Коконов. С впечатляваща визитка и перспективно бъдеще пред себе си, 24-годишният играч бе привлечен от Емил Велев през януари като една от офанзивни опции за тима.

И въпреки неговия трансфер, зимата остана в миналото, а Монтана сякаш продължаваше да спи своя зимен сън…поне до тази седмица. В полуфиналната среща с Литекс за Купата на България обаче клубът от Северозапада изглежда намери лека за тази своеобразна болест.

А след поредицата от слаби изяви и срещи без победа в първенството, успехът с 2:0 над оранжевите се превърна в светъл лъч на фона на тежката действителност.

"Не мисля, че са чак толкова слаби, но ни липсваше голът, липсваха ни 3-те точки за самочувствие и всеки тим сякаш малко ни подценяваше, но днес се видя че можем да направим добър мач срещу стойностен отбор", сподели Коконов.

"Мисля, че голът много ни липсваше, все пак за нападението, когато не вкарва, това влияе психически. След като реализирахме, то мисля, че това ще даде голямо самочувствие на отбора", продължи играчът.

В следващия кръг за Коконов предстои среща и с бившия му клуб – Берое. Отбор, в който младият полузащитник прекара едва 6 месеца…

"Отначало започнах по-малко да играе и горе-долу се представях добре, но се контузих два пъти поред. Избягах от окото на треньора и беше по-добре да се разделим. Не смятам, че трябва да седя на скамейката".

"Мисля, че знам слабите и силните страни на Берое. Ще опитаме да се възползваме".

"Ако започнат да играят футбол и да ни атакуват, ние ще използваме своите контраатаки, защото имаме бързи футболисти и ще търсим изненадата", добви още Коконов.

27-ми септември 2015-та година. Малко повече от 6 месеца. Толкова време измина от последната победа на Монтана в А група. По ирония на съдбата този успех бе изкован именно срещу следващия съперник – Берое.

"Помня всички мачове на Монтана с Берое и се надявам сега със същото самочувствие този мач да го използваме. Момчетата да си повярват още малко и да покажат още едно добро представяне", коментира Коконов.

"В последния ми мач с Берое тук паднахме, така че ще се надявам и сега отново Монтана да спечели".

Яростно замесен в битката за оцеляване, Монтана има 8 кръга, за да докаже окончателно, че има своето място сред най-добрите в страната. Иван Коконов пък изглежда за себе си е намерил формулата, чрез която се стига до успеха.

"Много тимове идват тук като фаворити, но аз мисля, че силите в България са много изравнени. Който е по-мобилизиран, той ще победи. Който покаже по-голямо сърце на терена, той ще има предимство и победата горе долу е винаги за този, който се раздава повече".

Само преди година Коконов изживя и най-щастливия миг в професионалната си кариера. Част от състава на Черно море, той спечели Купата на страната с моряците след успех на финала над Левски. Сега, вече с екипа на Монтана и на крачка от нов финал за купата, какво си пожелава той? Нов шанс за борба за отличието или оставане на новия му клуб в А група?

"Искам да играя финал и тази година, както и предната. Но искам и да останем. Не е непостижимо, защото отборите са много изравнени. Просто досега не играехме толкова успешно и се надявам, че ще останем и с тази преднина да стигнем до финал за купата".