Новото попълнение на Левски Линел Китамбала не скри амбициите си, свързани със „сините“. Като всеки футболист и нападателя мечтае за трофеи и участие в европейските клубни турнири. Линел Китамбала обаче се надява на още едно нещо – да подобри представянето на Гара Дембеле на „Георги Аспарухов“ и да остави следа в сърцата на привържениците.

„Не съм доволен от представянето си в първия мач. Честен съм, трябва да подобря много неща, трябва да поработя, за да дам най-доброто от себе си в предстоящия мач. Левски е един от най-големите клубове и трябва да се борим за спечелването на Купата на България“, сподели Китамбала пред Diema sport в предаването „Преди кръга в А група“.

Нападателят започва изграждането си като футболист в академията „Клер Фонтен“. Там се запознава с двама други футболисти на Левски – Кевин Бру и Гара Дембеле.

Какви са взаимоотношенията, които Китамбала поддържа с бившите състезатели на „сините“?

„Нямах контакт с Кевин Бру преди да дойда в Левски. Чувам се с него, но преди да дойда тук, разговарях само с брат ми и миниджъра ми. Аз обаче знаех името на Левски, защото това е голям клуб, който играеше в европейските клубни турнири. Гара Дембеле е по-голям от мен, тренирахме заедно в академията, но това беше неговата последна година. След това Гара Дембеле започна да играе с представителния тим, а аз да се подготвям с децата. Знам, че той е отбелязал много голове за Левски и искам да подобря неговото постижение“, сподели 26-годишният играч.

Оказва се, че въпреки че е бил все още млад, Линел Китамбала си спомня за мача, в който Левски отстрани Оксер в турнира Купата на УЕФА.

„Тогава бях малко дете и си мечтаех да играя за първия тим на Оксер, както и да играя в Европа. Сега обаче нося екипа на Левски и се надявам да постигна това с този отбор“, допълни Китамбала.

„Умар Диаби и Аймен Белаид много ми помагат с адаптацията. Взех си апартамент близо до тях, за да сме заедно всеки ден. Диаби ми показа част от София. Това е страхотен град, искам да видя всичко, разгледах няколко парка и наистина е много красиво.“

Линел Китамбала не е от футболистите, които се задържат на едно място. Всяко лято той сменя клубната си принадлежност. Сега обаче има договор за две години с Левски.

„Първата ми цел тук е да подобря физическото си състояние. Искам да дам най-доброто от себе си за този клуб. Ще тренирам много усърдно, за да дам максимума във всеки един двубой. Колко точно ще остана в клуба, ще видим. Само Левски“, завърши Китамбала.

Очаква се нападателят да вземе участие и в следващия двубой на Левски срещу Ботев Пловдив. Срещата е насрочена за понеделник, 28 септември и ще бъде предавана по Gong PlayDiema sport 2, Дарик радио и минута по минута в Gong.bg.