Футболистът на Берое Салим Керкар е със скъсана предна кръстна връзка на дясното коляно. Това стана ясно след проведените медицински изследвания и ядрено-магнитен резонанс. Контузията е на абсолютно същото място, което извади французина от игра в предните 9 месеца.

Новата травма дойде в края на контролната среща с Дунав, която се игра през уикенда в Стара Загора. В 88-та минута Керкар настъпи топката с десния си крак, който поддаде и се строполи в наказателното поле пред Благой Макенджиев. Французинът не успя да продължи участието си в срещата и бе сменен принудително от Стивън Петков. Керкар напусна терена придържан от двете страни, като изпитваше сериозна болка, въпреки че веднага му бе оказана медицинска помощ от лекарския екип на Берое. 

Преди седем месец Керкар претърпя операция именно на дясното коляно. Той се завърна в игра през миналата седмица в контролата срещу Поморие, в която записа 15 минути игрово време. 

В мача срещу Дунав Салим Керкар се появи на терена в 60-ата минута, след като замени Спас Делев, но срещата се оказа доста тежка за него.

Сега предстои нова оперативна намеса и Керкар ще бъде извън терените за нови поне 8 месеца.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS