Наставникът на Славия Иван Колев похвали момчетата си за представянето им в мача с Пирин, като имаше претенции единствено към играта им в атака и невъзможността да бележат голове. 

Мачът завърши 0:0, а в края гостите от Благоевград изпуснаха дузпа. Това беше отбелязано от специалиста и според него "белите" трябва да са доволни, че поне взеха точка от този сблъсък. 

"За съжаление пак се получи така с пропуските и накрая трябваше да се радваме, че не получихме гол и взехме една точка. Не мога да упрекна никого от футболистите, напротив. За 90 минути не знам Пирин да имаше положение пред вратата ни", заяви Колев пред Diema Sport.  

"От първата до последната минута се опитвахме да създаваме положения и комбинации. Знаем възможностите си и сме наясно, че имаме проблеми в завършващата фаза, но това не е нещо, което може да се отстрани за 2-3-4 седмици." 

"Има два начина това да се оправи - с инвестиции в купуването на играчи и инвестиции, а другият е с налагането на млади момчета. Ние сме поели по втория път и затова само мога да благодаря на момчетата." 

"Вече почти след всеки от тези пет домакински мача без гол обяснявам, че проблемът е начинът, по който действаме в атака. Имаме нужда от повече изненада, самочувствие и агресия. Другият начин е да привлечем 4-5 нови страхотни халфове и 4-5 страхотни нападатели. Но това няма да стане и налагаме момчетата", добави Колев. 

Той сподели и какво е стояло зад решението му да остави голямата си звезда Джереми Манзоро на пейката в началото на мача и да го пусне едва след почивката. Всичко е било тактически замисъл. 

"Чисто треньорски, чисто тактически реших да оставя Манзоро на пейката, исках да е свеж за второто полувреме. Очаквах повече агрсия от Пирин ои фланговете, но те не го направиха. Манзоро се включи добре, но нямаше късмет при отбелязването на гол", сподели Колев.