Играчът на мача в пловдивското дерби между Локомотив и Ботев Йордан Христов съвсем резонно не бе доволен от загубата с 1:2 от „железничарите“. Десният защитник се разписа във вратата на локомотивци, но попадението му бе крайно недостатъчно за нещо повече в дербито под тепетата.

Христов, който заслужи 40 процента от зрителския вот, смята, че бързите два гола на противника през първата част са били решаващи.

„Благодаря за наградата и на всички, които са гласували за мен. Тя не е толкова сладка, защото загубихме от големия съперник. Не ни се случва често това през последните години“, каза бранителят.

„Допуснахме доста грешки в защита. В първите 20-25 минути не бяхме готови за дерби. Заспахме ли, какво стана - не знам. След това се отпуснахме и заиграхме по-добре, но беше трудно след двата бързи гола. Такива попадения могат да решават мачове.“

„Локомотив винаги си е играл по един начин на този стадион - с повече изритани топки опитват да вкарат. Ако успеят, после играят на контраатака.“

„Трудно ще е за всички след поражението – за нас и за феновете. Няма да е само тази вечер, а няколко дни. Тежко е да изживееш такива загуби. Трябва да се вдигнем, предстои ни домакински мач с Пирин, който задължително трябва да спечелим“, добави Христов.