Определният за Играч на мача между Литекс и Берое Страхил Попов заяви, че ловчанлии са били задължени да спечелят днес срещу Ботев Пловдив в 29-ия кръг на А група и успехът е важна крачка към поставеното като цел пред отбора класиране за европейските клубни турнири.

Десният краен защитник донесе победата с 1:0 в 64-ата минута, когато с глава отбеляза третия си гол срещу „жълто-черните“ през този сезон и изравни „оранжевите“ по точки с втория в подреждането Локомотив София.

„Спечелихме с агресивната игра, която показахме още от първата минута. В последните мачове опитваме да играем по-атакуващо, да сме по-изнесени напред и това дава резултат. Изпуснахме предишния мач срещу Локо София вкъщи, който ни беше много важен, затова днес срещата беше задължителна на всяка цена. Затова и момчетата се постараха“, коментира Попов.

„Много са близки точките в челото, не си спомням кога за последно е бил така. Колкото и нескромно да звучи, смятам, че ние и Лудогорец сме най-добрите отбори в българското първенство и това нещо трябва да го показваме с игра на терена. Надявам се да спечелим участие в Европа, което е задължително за нас.“

„На всички отбори програмата до края е трудна. Всеки ще се изправи горе-долу срещу всеки. Трябват и класа, и късмет. Всички компоненти са важни. Другото с изключително значение е настройка за мача – силите са много изравнени и едно леко подценяване или недобро мотивиране може да доведе до загуба на точки.“

„Ще има загубени точки и се надявам ние да загубим най-малко, за да гоним максималната цел в момента, която е второто място. Ще се вложим до края. Г-н Балъков гледа да ни мотивира и да ни каже, че всеки мач до края е като финал и всички трябва да сме сплотени, за да гоним общата цел – победа във всеки мач и класиране за евротурнирите“, завърши Попов.