Литекс се наложи с 1:0 над Ботев Пловдив в последен мач от 29-я кръг на А група, и настигна Локомотив София на второто място във временното класиране.

Столичният тим ще задържи позицията си, заради по-добрите показатели в директните двубои, но и двата състава вече са с по 51 точки.

Страхил Попов отбеляза единственото попадение в мача, през второто полувреме. Капитанът на "оранжевите" се разписа и в предишната среща между двата тима в Пловдив, когато отново Литекс победи с 1:0.

Двубоят на Градския стадион в Ловеч бе интересен и двуостър, въпреки че теренът бе подгизнал от проливен дъжд. И двата отбора хвърлиха много усилия, и едно статично положение раздели точките.

Доста претенции имаше и към страничните съдии, които спряха няколко отлични атаки за Ботев.

Въпреки неспирните нападения, реални голови ситуации нямаше много. В 34-та минута Бьорн Маарс прати топката в мрежата, но бе в положение на засада, и гол не бе зачетен.

Норвежецът засече подаване отляво, и бе само с половин крачка пред отбраната, но все пак в очевидна засада.

Иван Горанов пропусна най-чистата възможност за първото полувреме, като в самия му край отправи отличен удар от пряк свободен и нацели сглобката на вратата на Михаил Иванов.

Невероятен пропуск на Асприля беляза началото на второто полувреме, като след центриране на Страхил Попов, той не успя да нацели добре топката и я прати над напречната греда.

Все пак гол падна в 64-та минута. Страхил Попов се разписа, след като Данило Асприля центрира отдясно, а капитанът на Литекс с глава насочи отлично топката в мрежата.

Последният четвърт час от срещата премина в доминация на Ботев, но опитът за  натиск на гостите не даде ефект. Отново заради засада на два пъти бяха спрени атаките на пловдивчани, а Лазар Марин отправи страхотен удар в добавеното време, но топката прелетя над вратата.

Ботев вече е в серия от три поредни загуби, и няма успех от месец март насам. Литекс от своя страна има само един допуснат гол на свой терен през тази календарна година, и върви уверено към целта си - подпечатване на визата за Европа.