Вратарят на Пирин Красимир Костов за пореден път заслужи приза за Играч на мача заради изявите си в мача с Левски. Той спаси успеха с 1:0 на тима си след ранното попадение на Мартин Тошев и според него точно този развой е бил от значение за трите точки. 

"Малко повече натискът беше към нашата врата, но си се възползвахме от контрата и взехме победата, което ме радва. Голът ни успокои и ни даде самочувствие, това го показахме", сподели пред Diema Sport 2 Костов.  

"Вярата ни се върна, с лидерите правехме хиксове, време беше да бием. Дано продължим по същия начин и да продължим да побеждаваме", добави още стражът на "орлетата" пред камерата на телевизията.

Според него, основна роля за по-добрата игра на отбора има наставникът Наджи Шенсой, който е вкарал интересни методи за сплотяване на колектива. Костов вярва, че следващият мач с Монтана ще е ключов.  

"Върна се "пиринският" дух, така прословут, с Наджи Шенсой. Има промяна и това си личи при резултатите ни. По идея на треньора се събираме заедно в центъра и така показваме, че искаме да сме заедно и да се борим за победата." 

"При успех над Монтана ставаме с равен брой точки с тях и това е много важен мач за нас и трите точки в него също са от изключително значение за нас", завърши вратарят на Пирин.