Бившият футболист на Левски Владимир Гаджев коментира настоящата ситуация в родния футбол и намеренията за създаване на нов формат на А група, както и възможността в него участие да вземе ЦСКА. Халфът, който в момента играе за Ковънтри, изрази мнение, че не бива да се правят компромиси.

Гаджев говори и за доскорошния си тим, както и за предстоящия съперник на „сините“ в Лига Европа – Марибор.

„Забавляваме се. Виждате, че времето е горещо, но когато това ти доставя удоволствие – няма значение дали е топло, или студено“, започна Гаджев, който игра в аматьорски турнир в София.

„Сега като се върна ще видя дали всичко е наред. Изкарах пет седмици, в които се готвех най-вече ментално и физически. Имах възможност и да поиграя, но не бях готов за постоянни изяви. Надявам се от новия сезон да имам повече мачове“, добави бившият играч на Левски.

„Нека да видим окончателно какво ще се случи с Brexit. Надявам се във Великобритания да преосмислят рефередума и гласуването. Ще е неприятно, ако се стигне до това. Но все пак нещата няма да се случат в близко бъдеще, а аз имам договор за година. Мисля, че няма да ме засегне засега“.

„Следя Левски, разбира се. Пожелавам им успех срещу Марибор. Ще им стискам палци. Марибор е труден съперник. Но е по-добре да играеш срещу такива отбори, защото те играят футбол. Левски също ще го стори. Надявам се с повечко късмет Левски да се класира. Но наистина Марибор е сериозен съперник“.

На въпрос за налагането на млади играчи в България, халфът обясни: „Казвал съм вече мнението си – трябва да се дава шанс на младите момчета, но и те трябва да си го заслужат. В този свят нищо не се дава даром. Ще трябва да се трудят и ако заслужат, защо да не играят. В България има много талантливи млади. Надявам се в Левски да им се дава шанс“.

„Нямам представа точно какъв ще е новият формат на А група. Надявам се да е успешен. Нека да видим кои отбори ще вземат участие. Дано да е удачен. Надявам се да се спре с компромисите. Крайно време е да се действа с твърда ръка. Нека да сме позитивни и да си мислим, че ще се случи нещо хубаво“, коментира Гаджев.

„Много е трудно аз да кажа дали ЦСКА трябва да участва в новия формат. Не съм завършил право, не знам какви са процесите там. Така че би било некоректно да коментирам, каквото и да било“.

Запитан за изказаното мнение, че не трябва да се правят компромиси, Гаджев каза: „Според мен не бива да се правят компромиси, защото един компромис води до друг. Ако се направи за един отбор, трябва да се прави и за другите. За Левски няма да се правят компромиси, защото ангажираните хора свършиха работата си и спасиха клуба. Казах – каквото и да кажа, ще е некоректно. Има си съд и хора, които се занимават с тази ситуация и нека това, което е законно да се случи“.

„Хърватия е моят фаворит не само в мача с Португалия, но и на Европейското като цяло“, завърши Гаджев.