Наставникът на Монтана Ферарио Спасов е доволен от едната точка спечелена на терена на Берое в първия кръг на А група. Според опитния специалист, момчетата му са се справили много добре.

"Добро начало за нашия отбор. Наистина подходихме разумно към този мач и равенството е справедливо. В по-голямата част от двубоя Берое владееше инициативата, а ние разчитахме на контраатаки." 

"В крайна сметка момчетата се представиха добре като за първи мач и овладява напрежението. Показахме,че  Монтана притежава добър отбор. Ще оказваме същото напрежение и на останалите съперници", сподели Спасов след мача. 

Монтанци можеха да вкарат и победен гол преди почивката, когато Борислав Балджийски се озова сам срещу вратата, но изненадващо прати топката встрани от вратата. Спасов не го обвини за това. 

"Футболът е интересен, защото има големи пропуски. Балджийски пропусна, но беше полоезен за отбора през целия мач. Пропуски ще има, но важното е как се движи отборът. Нищо не се е случило. Това положение можеше и да наклони везните в наша полза, но имаше много време и можеха да реагират от Берое", сподели Спасов.

Накрая той говори за новото попълнение Алби Дости, както и за настройката на съперника у когото специалистът е видял подценяване.  

"След почивката съперникът засили натиска, подготвени са добре. Мисля, че малко ни подцениха, но все пак всеки настройва играта на тима си с оглед на съперника. Аз съм доволен от моите момчета, това е просто едно добро начало, има още много мачове." 

"Ще разузнаваме всеки един съперник и ще подхождаме различно. Още следващия мач ще търсим трите точки. Днес се получи по този начин, но за нас всяка една точка е добре дошла. Чакаме да се оформи работната виза на Алби Дости и да се включи в тима ни. Ще продължаваме така, а какво ще се получи, зависи от нас", завърши Спасов.