Берое и Монтана завършиха при нулево реми в последния мач от първия кръг на А група. В Стара Загора домакините имаха преимущество през по-голямата част от мача, но така и не успяха да намерят верния път към вратата на новака в А група. Именно пред гостите се откри и най-доброто положение в мача, но Борислав Балджийски не успя да нацели опразнената врата на беройци.

Мачът в Стара Загора започна със скучни първи 30 минути, в които домакините от Берое имаха надмощие над съперника, но не стигаха до нещо повече освен неточни изстрели към вратата.

В последната третина на първата част обаче двата тима вдигнаха оборотите и стигнаха до няколко поредни опасности.

В 36-ата минута Георги Божилов стреля извън наказателното поле, но Христо Иванов спаси, а минута по-късно Борислав Балджийски се озова в добра позиция и стреля, но Макенджиев бе на мястото.

Още в следващата атака отново Балджийски бе в центъра на вниманието, след като направи уникален пропуск. Халфът на Монтана бе изведен чудесно от Иван Минчев и преодоля перфектно излезлия да го посрещне Макенджиев, след което оставаше по-лесното - да прати топката в опразнената врата. Балджийски обаче не успя да уцели очертанията на вратата и така пропусна да даде аванс на гостите.

Веднага след това домакините се мобилизираха и на свой ред можеха да реализират чрез Спас Делев, който стреля силно след пас на Елиаш, но топката мина покрай вратата на Иванов.

Отново Делев бе близо до гола в края на полувремето, когато Георги Божилов центрира майсторски, а Делев дебнеше на задна глава, откъдето засече с глава, но топката премина на сантиметри от гредата.

На почивката Жуниор Мапуку влезе на мястото на Стивън Петков и раздвижи играта на Берое в нападение, но въпреки това двата отбора се върнаха към скучното началото на първото полувреме и не успяваха да създадат добри положения.

Беройци продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена, а в името на победата на терена влязоха още Антон Огнянов и Иван Коконов на местата на Неманя Милисавлевич и Игор Джоман.

В последните 20 минути домакините засилиха натиска и съответно присъствието си в полето на Монтана, но единственото по-съществено бяха изстрели на Делев и Мапуку, отразени от Христо Иванов. Така двата тима не успяха да си отбележат гол и започват първенството с по една точка.