Наставникът на Монтана Ферарио Спасов бе категоричен, че футболистите му няма да „наведат глави“ след загубата с 0:2 от Литекс в мач от 12-ия кръг.

„Загубата се дължи на това, че допуснахме грешки, които се оказаха фатални в развитието на мача. Знаехме, че желанието на Литекс е да спечели този мач. Опитахме се да се противопоставим. Допуснахме гол, в момент, в който най-малко очаквахме. Бяхме се настроили да приемем играта в собствената си половина и да търсим контраатаката. Въпреки всеотдайната игра на момчетата, предимството беше на Литекс. В определени моменти показаха по-голяма класа. Не ни надиграха особено. Променихме схемата и начина на игра през второто полувреме. След като отборът на Литекс е победител, остава да ги поздравим“, коментира Ферарио Спасов след двубоя в Монтана.

„Опитахме всякакви варианти в нападение. Без да отбелязваме гол трудно можем да постигаме победи. Амбицията и желанието е най-важно за нас. Беше много трудно, след като допуснахме гол. След като си се борил 90 минути и загубата изглежда по приемлива“, каза още той.

„Ние ще търсим да променим нещата в следващите мачове. Няма да имаме никакви шансове, ако наведем глави. Предстоят ни мачове с отбори с голям потенциал и ресурс. Няма за какво да навеждаме глави. Естествено е, че сме разочаровани, но се борихме и искахме да вземем нещо от този мач. Класата на съперника направи така, че да спечелят този мач“, допълни наставникът на Монтана.