Наставникът на Монтана Ферарио Спасов отново направи трезв анализ на представянето на тима си срещу Левски. Момчетата му паднаха с 0:2 и се закотвиха на предпоследното място, но според специалиста успехът на "сините" е абсолютно заслужен. 

Той отказа да нападне съдията за нарушението при дузпата, за което останалите от Монтана реагираха бурно и оспорваха. Той сподели мнението си за двубоя пред камерата на Diema Sport. 

"Каквото и да кажа, футболът не се играе само едно полувреме. Начинът, по който искахме да играем беше доста по-различен, от това, което показахме. Явно сме прекалено респектирани от опонентите, което е непонятно за мен." 

"Липсата на агресия, майсторство пред гола, няма как да се получи в такива двубои. Пореден неуспешен мач, но момчетата се стараят. Но допускаме леки голове, трудно реализираме. Изпробваме всякакви варианти в офанзивен план. Срещу Левски, Лудогорец и Литекс нямаме вкаран гол, което говори красноречиво." 

"Нарушението дали го има, или няма, то е след елементарна атака на Левски. Единоборството вече между Пашов и Краев, не мога да бъда категоричен. Ако ги разбирах тези неща, щях да съм съдия. И Литекс ни вкара гол по такъв начин." 

"Трябваше да удържим до почивката, за да наложим корекциите. Но Левски спечели заслужено, защото владееха всичко на терена, а на мен не ми хареса, че пак се превърнахме в спаринг партньор, който губи от по-силния", сподели Спасов.

Той говори и за следващото препятствие пред тима му, което е гостуване на Черно море. Според него, опонентът е тежък, но тимът му трябва да направи всичко възможно, за да излезе от черната серия.  

"Отборът на Черно море е много силен, носител на Купата и достоен за уважение. Ако не намерим пътя към вратата, няма как да победим който и да било. Аз и щабът ми трябва да решим тези проблеми." 

"В момента е доста трудно да водим игрова подготовка, изгубихме изцяло ритъма си по обективни причини. Тежки са условията за подготовка и за игра. Но момчетата правят всичко възможно и трябва да се отърсим от тази негативна серия. Програмата е такава, загубихме няколко мача, но предстоят другите, Каквото и да говорим сега трябва да излизаме да побеждаваме", сподели Спасов.