На редакционния имейл на Gong.bg получихме редица писма от различни фенклубове на ЦСКА, които изразяват категоричната си подкрепа в полза на Гриша Ганчев и проекта му.

Публикуваме декларациите без редакторска намеса.

„Армейци, Ние от Ултра Перник държим за пореден път да заявим, че заставаме твърдо зад Гриша Ганчев в опитите му да възроди нашия любим клуб- ЦСКА.

През последните години ни омръзна да ставаме свидетели на грозни гаври и подмолни игри спрямо най- великия български футболен отбор. Време е това да спре!

ЦСКА се готви за своето завръщане на върха в българския и европейския футбол. Остана само един проблем пред възраждането на нашия клуб. Министър Кралев все още не е изпълнил поетия от него ангажимент ЦСКА да играе на своя стадион. Стартът на сезона наближава, а действия от страна на държавата няма. Нашето търпение не е безкрайно.

Апелираме към министър Кралев в най-кратки срокове да реши веднъж и завинаги този проблем. В противен случай си запазваме правото на протести.

Фенклуб „Ултра Перник“

„Фенклуб „Армейци Троян” изразява своята позиция относно целенасочената кампания срещу клуба. Както е известно след спечелването на Купата на България ръководството на клуба взе решение за бъдещето на нашия клуб, което е правилният път за възраждане на нашия любим отбор - ЦСКА и неговото развитие.

В лицето на Гриша Ганчев и Христо Стоичков и целият треньорски състав ние виждаме възможност за осъществяване на тези планове. Убедени сме, че това е правилният път за бъдещето на нашия клуб - ЦСКА и неговото развитие, а именно изграждане на конкурентен и качествен отбор и завръщането на тима в Европа, където му е мястото. Тази наша позиция ще остане такава независимо от трудностите и спънките, пред които сме изправени.

Призоваваме всички армейци да бъдат задружни и вярват в отбора, както са го правили винаги! ФК Армейци Троян заявява, че подкрепя напълно проекта на Гриша Ганчев и Христо Стокчков! ВИНАГИ ВЕРНИ!“

Фенклуб „Армейци Троян”

„Ние изчакахме достатъчно дълго за да напишем официалната си позиция относно случващите се неща в нашият клуб. Истината е една и тя е че вярваме в човека,който издържа ЦСКА в последната година,човека който промени нещата в отбора и за една година говорихме само за футбол а не за обърнати джобове и т.н.,човека при който ЦСКА заприлича на отбор,човека при който спечелихме Купата на България и човека на който 35 000 ръкопляскахме след мача.

Искаме да заявим,че единодушно решихме да подкрепим г-н Ганчев и сме твърдо против лицето Васил Божков да има каквото и да било общо с любимият ни клуб!

Уважаваме мнението на всички фенове с които сме били винаги рамо до рамо в Сектор Г, но моля Ви не се връзвайте на грозните манипулации на разни медии целящи война между феновете! САМО ЦСКА!!!

Фенклуб „Varna Firm”

Фен клуб „Червени Шампиони“ - гр.Кюстенди бихме искали за пореден път да изкажем пълната си подкрепа за проекта на Гриша Ганчев за възраждане на ЦСКА София. Също така призоваваме да се спре с крайно манипулативните статии излизащи ежедневно във вашата и други медии, целящи разделение сред феновете.

Вчерашната "бомба" с факса от ФИФА, касаещ участието на ЦСКА в Първа професионална лига, е пореден пример за това. Истината се оказа съвсем друга, но опровержение в същите тези медии така и не излезе.

Още веднъж, Кюстендил е твърдо зад Гриша Ганчев.

Фен Клуб "Червени Шампиони" - Кюстендил  

"Червена инвазия" Петрич подкрепя Гриша Ганчев!

Каквито и неща да се изпишат, каквито и оздравители да се появяват ние знаем верния път пред ЦСКА. Единствения път. Той е с Гриша Ганчев и Христо Стоичков. Време е да спрем да говорим за чест и морал, просто вече нямаме този избор. Остана ни само един избор!

Призоваваме всички червени сърца, които още си мислят, че прословутото оздравяване е правилния избор, да си обяснят как така тези техни интереси съвпадат със тези на всички недоброжелатели на ЦСКА без да има смисъл да ги изреждаме. За нас ЦСКА не е създаден да бъде аматьорски клуб, ЦСКА е роден да бъде на върха и само там.

"Червена инвазия" Петрич

Дивизия Монтана заявява пълната си подкрепа към Гриша Ганчев и неговите планове за възраждане на любимия ни ЦСКА! През последната година всички видяхме нагледно резултатите, които постигнахме - спечелена Купа на България пред 35 000 червени сърца, липса на каквито и да е скандали в отбора, желязна дисциплина, започване на ремонтни дейности на Армията и Панчарево...

От другата страна имаме празни приказки, медийни манипулации, провокации, корумпирани синдици и един абсурден 30-годишен "оздравителен план". Никога и по никакъв начин не бихме избрали такава алтернатива, още повече когато е подкрепяна от всички наши врагове и недоброжелатели. За това съветваме г-н Красен Кралев, следвайки буквата на закона, да разреши веднъж завинаги казусa с нашия дом и базата в Панчарево. Няма да изпадаме в конфликти с армейците, които не подкрепят предложения от г-н Ганчев вариант. Уважаме всяко едно мнение, стига да не е водено от лични интереси и финансови подбуди, а само и единствено от любов към ЦСКА!

Дивизия Монтана 

Ние от U.C.S.H. Самоков, заявяваме твърдата си позиция, че заставаме зад г-н Гриша Ганчев в опитите му да възроди нашия любим клуб - ЦСКА. През последните10-15 години се нагледахме на какви ли не схеми уронващи престижа на най-великата футнолна марка в България. Уморихме се да се доверяваме на подобни оздравители като Божков, Томовци, Титанци и т.н. Време е това да спре! Също така апелираме министър Кралев в най-кратки срокове да реши веднъж и завинаги проблема с базите. Нашето търпение не е безкрайно. В противен случай си запазваме правото на протести.

U.C.S.H. Самоков

Ние Бранникъ Дупница твърдо подкрепяме г-н Ганчев. Той е единствения президент на ЦСКА в последните над 20 години, който прави нещо за нашия любим отбор без дори да е получил базите на ЦСКА. Апелираме всички привърженици на отбора да бъдат единни защото Съединието прави силата! 

Крайно време е и държавата да вземе мерки и най-сетне ЦСКА София да получи стадион "Българска армия" и Панчарево на концесия! Време е г-н Кралев да спази законите! Искаме си базите!

Предупреждаваме всички ръководни фактори в държавата , че запазваме правото си на протести , ако не се вземат мерки и ЦСКА София не си получи базите! Само ЦСКА!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Бранникъ Дупница


Отново споделяме нашата позиция тя си остава такава и няма да се промени! Фен клуб "Армейски полк Силистра" и неговите членове застават твърдо зад Гриша Ганчев. 

Според нас това е единственият човек който може да оправи положението в нашия любим клуб.След толкова години некадърно управление пред нас стои човек който се е доказал във футбола като човек който гради школи и стадиони, неща които в нашия клуб са належащи. Срещу него е човек който дори и да плати дълговете, няма да гради нищо в клуба ни както показа вече веднъж, целта му е да разедини червената общност. 

Ние смятаме, че ЦСКА не е просто фирма, това е начин на живот за много от нас и е без значение от формата ако на екипите на футболистите грее червената звезда. Призоваваме съмишлениците ни за обединение в името на червената идея, и да не се подават на спекулациите които целят разединяване на червената общност. САМО ЦСКА !!!

                                                                                                                                                                                                                                                                            Фен клуб "Армейски полк Силистра"

"Клуб на Привържениците на ЦСКА - Разград" изразява своята позиция относно целенасочената кампания срещу клуба. 

Както е известно след спечелването на Купата на България ръководството на клуба взе решение за бъдещето на нашия клуб, което е правилният път за възраждане на нашия любим отбор - ЦСКА и неговото развитие. 

В лицето на Гриша Ганчев и Христо Стоичков и целият треньорски състав ние виждаме възможност за осъществяване на тези планове. 

Убедени сме, че това е правилният път за бъдещето на нашия клуб - ЦСКА и неговото развитие, а именно изграждане на конкурентен и качествен отбор и завръщането на тима в Европа, където му е мястото. 

Тази наша позиция ще остане такава независимо от трудностите и спънките, пред които сме изправени.

Призоваваме всички армейци да бъдат задружни и вярват в отбора, както са го правили винаги!

КП на ЦСКА - Разград заявява, че подкрепя напълно проекта на Гриша Ганчев и Христо Стоичков! ВИНАГИ ВЕРНИ !

Клуб на Привържениците на ЦСКА - Разград

Братя, Армейци,
ние от RED BAD BOYS - Източни Родопи категорично и безусловно заставаме зад Г-н Ганчев и екипът му за ВЪЗРАЖДАНЕ на ЦСКА СОФИЯ - футболната гордост на БЪЛГАРИЯ.
Разграничаваме се изцяло от всички опити за погребване на клуба под форма на "оздравяване". Не желаем отново да има продадени титли, "дербита" с предизвестен край и затворени сектори.

Г-н Кралев, БАЗИТЕ - ВЕДНАГА !!! САМО ЦСКА !!!

Red Boys - Източни Родопи

Позицията и на други фенклубове на ЦСКА, които също излязоха с позиция в подкрепа на Гриша Ганчев !  Такива са: Shumen Group, Червени балкани Трявна, Red Boys Пещера, Клуб на привържениците на ЦСКА - Червен бряг, ГОРДИ СОФИЯ. 

Налице е и съвместна декларация от всички фенклубове на ЦСКА в Хасковка област - Червена граница Свиленград, Армейци Хасково, Минерални бани, Харманли, RED ZONE Димитровград, Любимец, Екзекуторс Хасково. 

1. Shumen Group - "Shumen Group" ясно и категорично застава на страната на Гриша Ганчев в борбата му за спасението на ЦСКА. Самият факт, че през последната година проектът на го сподин Ганчев, Христо Стоичков и Юлиян Инджов бе подкрепен от почти всички фенове, както и от редица ветерани и общественици, ни кара да заемем тази позиция. Феновете от Шумен не желаят клубът им да става заложник на политически, икономически или хазартни интереси. Ще направим каквото е необходимо и ще се борим до край за бъдещето на ЦСКА. 

От "Shumen Group"! 

2. Червени балкани Трявна 

Aрмейци, Чашата отдавна е преляла! Очевидно е, че без да вземем нещата в свои ръце, нещата няма да се случат! ТВЪРДО ЗАСТАВАМЕ ЗАД НАСТОЯЩОТО РЪКОВОДСТВО, В ЛИЦ ЕТО НА Г-Н ГАНЧЕВ! Призоваваме за мощна подкрепа от страна на всички, които носят Червената идея в сърцата си! Нека си отвоюваме отбора! В името на ЦСКА - ВЕЧЕ НА ВСЯКА ЦЕНА! 
 
3.Red boys Пещера 

Армейци, ние, феновете на ЦСКА от град Пещера, заставаме твърдо на страната на г-н Гриша Ганчев и неговия проект за възраждане на ЦСКА. На нас ни омръзна от корупция, лапане на комисионни и всякакви лоши практики в управлението на любимият ни отбор. Убедени сме, че г-н Ганчев е човек, който е доказал способностите си да управлява разумно спортен клуб и да следва набелязаните си цели последователно и неотклонно, без да допуска политически или мафиотски натиск. Убедени сме, че под негово управление футболният клуб ЦСКА ще заеме полагащото му се място на върха в България. За първи път от 20 години в ЦСКА се полагат основите на нещо позитивно. 

ЦСКА е само един! Нека не позволяваме на продажни журналисти, платени клакьори, фенове на хранилка към Антибиотик Делиормански и други да ни разединяват нашето единство! 

Фен клуб Red Boys Пещера 

4.Клуб на привържениците на ЦСКА - Червен бряг 
В предвид последните събития около любимия ни отбор, анализирайки ситуацията в която е попаднал и отчитайки възмож ностите пред него, Клуба на привържениците на ЦСКА от град Червен бряг направиха допитване до членовете си и изразяват следното становище: Пълна подкрепа за г-н Гриша Ганчев в начинанието му да спаси любимия ни клуб. Няма да влизаме в противоречие с инакво мислещите! Брат срещу брата няма да застане! Няма истински армеец, който виждайки личностите и легендите, които стоят зад този проект да не го подкрепи!!! Победата е много близо!!! Само ЦСКА!!! 

5.ГОРДИ СОФИЯ 
Време е за пореден път да изразим подкрепа към единствения човек, който е способен да върне ЦСКА на мястото, което съдбата му е отредила. Не гледаме футбол от година-две, нито от пет, нито от десет...Преживели сме всичко и знаем кое е най-добре за клуба. Никога не сме се облагодетелствали по какъвто и да е начин от ЦСКА, винаги ни е водила единствено мисълта за неговото съществуване на най-високо ниво.

Никога няма да пеем в един глас с враговете ни! Не искаме продадени титли, не искаме продадени дербита и евромачове, не искаме затворени трибуни, не искаме черно тото. Не искаме села и паланки - една година стига! Няма да позволим на ни#КОЙ да определя бъдещето на любовта ни и да я убие!

ЦСКА е там, където са Ицо и Пената. Не си и помисляме да застанем срещу тях, заради криворазбран морализъм в най-неморалната държава! Няма луд, който да плаща чужди сметки за десетки милиони! Гриша Ганчев е единственият вариант за светло бъдеще пред ЦСКА, друга алтернатива не съществува!

Призоваваме министър Кралев да прехвърли стадион "Българска армия" и "базата" в Панчарево на новото дружество. Нека не си играе повече с нервите и търпението на феновете. Към синдик Дора Милева - не се занимавайте с неща, от които нямате и понятие !

6. Съвместна декларация на фенклубовете на ЦСКА от Хасковска област: Червена граница Свиленград, Армейци Хасково, Минерални бани, Харманли, RED ZONE Димитровград, Любимец, Екзекуторс Хасково.
 
Не искаме продадени титли, не искаме продадени дербита и евромачове, не искаме затворени трибуни, не искаме черно тото. Не искаме села и паланки - една година стига! Няма да позволим на ни#КОЙ да определя бъдещето на любовта ни и да я убие! 
ЦСКА е там, където са Ицо и Пената. Не си и помисляме да застанем срещу тях, заради криворазбран морализъм в най-неморалната държава! Няма луд, който да плаща чужди сметки за десетки милиони! Гриша Ганчев е единственият вариант за светло б ъдеще пред ЦСКА, друга алтернатива не съществува!

Призоваваме министър Кралев да прехвърли стадион "Българска армия" и "базата" в Панчарево на новото дружество. Нека не си играе повече с нервите и търпението на феновете. Към синдик Дора Милева - не се занимавайте с неща, от които нямате и понятие! Червена граница Свиленград, Армейци Хасково, Минерални бани, Харманли, RED ZONE Димитровград, Любимец, Екзекуторс Хасково 

Армейци, Мигът на истината настъпи! Време е да вземем решение за бъдещето на нашия клуб - решение, което ще остане в историята.

Държим да заявим, че заставаме зад Гриша Ганчев в опитите му да възроди нашия любим клуб - ЦСКА.

През последните години ни омръзна да ставаме свидетели на грозни гаври и подмолни игри спрямо най-великия български футболен отбор. Време е това да спре!

Не искаме ЦСКА и неговата публика да бъдат пионки за политически игри. Искаме само спорт! ЦСКА е спортен клуб и ще се развива само и единствено като такъв. Веднъж и завинаги трябва да бъдат прекъснати всякакви опити, целящи да вкарат ЦСКА и милионите му фенове в употреба за други цели, различни от спортните.

Появиха се много "моралисти" и "оздравители", целящи разединение на червената общност. Ние сме много повече - по-силни и по-сплотени от тях. Вярваме, че за немалка част от тях ЦСКА е нещо сакрално и те ще преосмислят позициите си.
ЦСКА не е просто фирма. ЦСКА не е нито "АД", нито "ЕИК". ЦСКА е любов, терзание, щастие и вяра. ЦСКА е състояние на духа!

Не искаме уговорени мачове, продадени титли затворени сектори. Не искаме политически зависими собственици. Искаме чист и свободен ЦСКА и твърдо вярваме, че сме на правилния път.

Ето защо заставаме твърдо до Гриша Ганчев в опитите му заедно да възродим ЦСКА и да го превърнем в клуба, който всеки истински армеец иска да вижда - борбен, силен, устремен към успехи!

Обръщаме се към министъра на физическото възпитание и спорта:

"Г-н Кралев, заявяваме ясно и точно нашите предпочитания. Искаме в най-кратък срок стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево да бъдат предоставени за ползване на ЦСКА София ЕАД със собственици Гриша Ганчев, Христо Стоичков и Юлиан Инджов, легендите на клуба и милионите привърженици, стоящи зад тях."

Ако нашият форум е представителна извадка за настроението на феновете на най-големия български клуб, то над 90% заставаме редом до нашия идол Христо Стоичков и г-н Гриша Ганчев.

Официален Форум на Привържениците на ЦСКА

Армейци, настана време разделно за нашият, любим ЦСКА и въпросът е: "Сега, или никога!"! Ние от фен клуб "Червени Воини" - Казанлък, който от създаването си през 1999г. е бил навсякъде и плътно зад ЦСКА,категорично заявяваме своята безрезервна подкрепа към г-н Гриша Ганчев и неговият екип!

Призоваваме всички отговорни фактори от г-н Бойко Борисов, г-н Красен Кралев до последния служител в БФС,възможно най-скоро да предоставят базите и стадион "Българска Армия" на ЦСКА! Господа Борисов и Кралев, ние държим на мъжката дума, а Вие многократно заявихте в публичното пространство, че ще дадете базите на този клуб, зад който застанат феновете! Смятаме, че знаете много добре отговора, а той категорично показва смазващото предимство в полза на г-н Ганчев! Както самият той каза: "ЦСКА е само спорт, спорт и спорт!", за това не въвличайте нашият клуб в политически игри и интереси, оставете нещата да се решават на зеления терен и нека наистина да победи по-добрият!

Огромната,червена чаша е до ръба с опасност да прелее и да предизвика опустошителна вълна,последствията от която,могат да бъдат непредвидими! САМО ЦСКА!

Червени воини - Казанлък

Фен клуб ЦСКА - Дулово изразява пълната си подкрепа за г-н Гриша Ганчев и застава зад него, в делото му за спасение на ЦСКА! 

Огромното мнозинство от феновете на отбора са зад него, независимо от опитите на група заинтересувани финансово хора, които манипулират общестевеното мнение.  
Ако е нужно ще изразим и мнението си и в София!

Фен клуб ЦСКА - Дулово 
 

Бригада Бургас

„ДЕЛА трябват, а НЕ думи!“

След дълго мълчание относно събитията около нашия любим ЦСКА е време да изразим своята позиция.
БРИГАДА БУРГАС и ЦСКА СОФИЯ в годините на своето съществуване са марка, доказала се както с победите си на терена, така и извън него! Многократно бяхме свидетели на всякакви „доброжелатели“, „благодетели“ и т.н., които само и единствено ГОВОРЕХА за доброто на нашия любим клуб, а ефектът от периодичните „оздравявания“ на дружеството е на лице. Единственият човек, застанал със собственото си лице, доказал и превърнал думите си в реални действия, е Гриша Ганчев. Излишно е да влизаме в полемики и всякакъв друг вид вербални спорове. Ние, както и г-н Ганчев оставаме верни на завета на Апостола „ДЕЛА трябват, а НЕ думи!“. 
Заставаме твърдо зад човека, върнал усмивките и вярата на поколения армейци, и отговорно заявяваме: г-н Ганчев, НИЕ Ви подкрепяме! 

САМО ЦСКА

Червена крепост Асеновград

Армейци , дойде време всеки да заяви своята позиция и отговорно да я отстоява.Фен клуб Червена Крепост Асеновград застава твърдо зад г-н Ганчев и водения от него екип. ЦСКА има своя ръководител и той се казва Гриша Ганчев. Обръщаме се и към г- н Кралев. Като министър на спорта вие сте длъжен да подкрепяте спорта и хората които дават мило и драго за неговото развитие. Не отлагайте решението си за спортната база и я прехвърлете по най бързия начин за стопанисване на отбора зад който стои Червена България. Протакането води до възможност за конфронтация за която вие ще носите основна отговорност.

Фенове на ЦСКА в Мюнхен :
Ние феновете на ЦСКА в Мюнхен (CSKA München) заставаме твърдо зад Гриша Ганчев и отказваме да се поддаваме на шантажи на ,,говеда", ,,дебели антибългари". Нека веднъж завинаги да имаме собственик Цесекар милеещ за отбора!

Фенклуб ЦСКА - Търговище

Феновете на ЦСКА от град Търговище,изявяваме категоричната си подкрепа за г-н Гриша Ганчев! В негово лице и в лицето на Христо Стоичков и Юлиян Инджов,ние виждаме хора готови да дадат най-доброто от себе си за светлото бъдеще на любимия ни отбор. В същото време призоваваме г-н Красен Кралев за бързи действия относно прехвърлянето на спортната база на новото дружество!!!! Само ЦСКА !!!!

Фенклуб Чипровци 
Фен клуб Чипровци застава твърдо зад Гриша Ганчев !!!!!
 

Ние от "Армейци" - Севлиево, изказваме пълната си подкрепа към г-н Гриша Ганчев за възраждането на ЦСКА СОФИЯ!

И твърдо се разграничаваме от оздравителите опитващи се да погребат великия Армейски клуб!

Крайно време е държавата в лицето на г-н Кралев да вземе мерки и ЦСКА София  да получи базите.

Само ЦСКА!

"Армейци" - Севлиево
 

Всички фенове на ЦСКА от град Карнобат, твърдо и безусловно подкрепяме г-н Гриша Ганчев!!!

Уверени сме ,че благодарение на него и всички истински АРМЕЙЦИ отново нашия любим отбор ще бъде на върха!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!

RED ARMY Карнобат
 

Сдружение "Червена чета Радецки" град Козлодуй
До
Г-н Гриша Ганчев
Спортно-техническото ръководство и футболистите на ФК ЦСКА-София
Министър на младежта и спорта, г-н Красен Кралев
Уважаеми г-н Ганчев,
Уважаеми ръководители и състезатели на ЦСКА,
Уважаеми г-н Кралев,

"Червена чета Радецки", в качеството си на един от най-изявените и многобройни фен клубове на ЦСКА в северозападна България, за сетен път изразяваме своята безусловна подкрепа за градивните усилия на г-н Гриша Ганчев за възраждане на славния ЦСКА.

Заставаме твърдо и убедено зад каузата ЦСКА-София, защото е единствената правилна и необходима, не само за червената идея, но и за българския футбол.
Апелираме към отговорните управленски фактори в България и в частност към Вас, министър Кралев, най-после да решите проблема с базите, както обещахте публично, и те да бъдат предоставени за ползване на спортно-техническото ръководство на ЦСКА-София.

Г-н Ганчев, подкрепяме Ви и не приемаме призивите на "доброжелатели" и "предложители", чиято цел вероятно е ликвидирането на ЦСКА такъв, какъвто е в сърцата ни - силен и славен.

Декларацията се подкрепя от фен клубовете на ЦСКА в градовете Оряхово, Берковица и Мездра.

С уважение:
Управителен съвет на "Червена чета Радецки"
град Козлодуй

Фен клуб "Винаги Верни" Ловеч декларира, че застава твърдо зад господин Гриша Ганчев и неговия проект. Очакваме от министър Кралев в най-кратки срокове да реши проблема с базите в полза на Гриша Ганчев. Убедени сме, че това е правилният път за бъдещето на нашия клуб - ЦСКА и неговото развитие. 

"Винаги Верни" - Ловеч

 

Декларация от "Red Lions Pazardjik": Ние червените ултраси от един от най-старите армейски фен клубове категорично заявяваме, че заставаме зад плана на Гриша Ганчев за възраждане на ЦСКА. 

Той беше единственият ръководител за последните 25 години, който се изправи лице в лице с нас и нито веднъж не ни подведе и излъга. Наслушахме се на празни обещания за титли, европейски победи и прекрасни бази, включително и от стария-нов оздравител - Васил Божков. 

Видно е за всички, че планът на неговите пионки за 35 години връщане на дългове е нереален и истинската цел е да разделят Сектор Г, както той си позволи да го затвори преди години. Не искаме повече алчни бизнесмени и провалени политици да управляват най-титулувания български отбор. 

Сигурни сме, че всички заедно ще успеем да върнем славните армейски победи. ВИНАГИ ВЕРНИ! САМО ЦСКА - СОФИЯ!