Димитър Пенев призова за единство в ЦСКА, с което отборът да излезе от кризата, предизвикана след двете поредни загуби на старта на пролетния полусезон. Треньор номер 1 на 20-и век съзря вътрешни борби в клуба, заради което отборът не върви.

"Спортно-техническото ръководство за помисли и най-вече самите футболисти. Достатъчно време за подготовка имаха, достатъчно контроли. Футболистите с тези два мача с нищо не показаха, че това е ЦСКА. Явно има някаква вътрешна борба между футболистите. През моя поглед - вътре няма колектив. От това положение бързо се излиза, но трябва да има единство", коментира Димитър Пенев. Стратега не пожела да дава оценки на представянето на ЦСКА и дали е необходима промяна.

"Не мога да дам оценка, има си треньори. Но ако се върнем 20, и 30, 40 години назад, ЦДНА, ЦСКА дори и да е бил на първо място, е имало промени на треньорския пост. И при мен е имало промени, и Никодимов, и Манолов, и Ковачев. Всичко зависи от отношението на ръководството, договорите", коментира Пенев.

Той е убеден, че ЦСКА не е загубил шансове за титлата. "Томов и Стойчо нека да се разберат помежду си. Не мисля, че ЦСКА е загубил шансовете за титлата. Ще бъде интересно в шестицата, дано и Левски да влезе в шестицата, но ще им бъде трудно", каза още Димитър Пенев.