Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели вижданията си за зимната селекция на тима и целите за следващата година. Според него, в Разград се чакат един, максимум двама футболисти и се цели запазване на състава, за да може да се преследва влизане в Шампионската лига.

"Държа да запазим състава и затова искам по-малък брой футболисти. Те трябва да бъдат тренирани така до лятото, че ако тръгнем да влизаме в Шампионската лига и това се съчетае с първенството, на всеки пост ще трябва да имаме поне по двама души."

"Мачовете просто са много и затова трябва да имаме поне 26-27 души на скамейката, защото и с мачовете за Купата на България стават наистина изключително много", сподели Дерменджиев специално за Diema Sport.

Той говори още за битката за титлата, както и за предстоящите срещи до края на есенния дял. Според него, сега не е времето за дългосрочни планове.

"За момента Левски, Литекс и Берое са основните конкуренти за титлата, но не се знае, може да изскочи и някой скрит фаворит. Всеки може и да бие, и да падне, затова не се знае кой ще е шампион."

"Ние до края на полусезона имаме два мача. При така стеклите се обстоятелства нямаме алтернатива, освен да мислим само за следващия сблъсък." "Сега ще мислим само за Литекс, а после за Черно море и така. Предизвикателството е да станем първи и от там нататък да направим всичко възможно да повторим влизането в групите на Шампионската лига", сподели още Дерменджиев.

Накрая той сподели и мнението си за миналогодишните съперници в първенството ЦСКА и Локомотив София, които бяха изхвърлени в аматьорския футбол заради дългове.

"Аз винаги съм искал ЦСКА и Локомотив СОфия да участват, защото са с много фенове. Те са с история, с международни участия и са признати. Затова липсват сега тези тимове", завърши Дерменджиев.