Английският бизнесмен от турски произход Дениз Кизилоз заяви, че Ивайло Манджуков иска да фалира ЦСКА. Той бе гост в предаването на „На светло“ с Люба Кулезич по Нова Телевизия.

„Нямам общ бизнес с Александър Томов. Няма да кажа нищо за него. Запознах се с г-н Манджуков и съм се срещал с него много повече, отколкото с г-н Томов. Според мен г-н Манджуков иска да фалира клуба, за да създаде нова фирма, нова компания и да прехвърлят логото на нея. Бих искал да спася ЦСКА. С удоволствие бих спасил клуба, но искам гаранции за осъществяването на сделката“, сподели Кизилоз.

„Винаги съм искал да купя футболен клуб. Опитвам се да купя футболен клуб от 2009 година. Срещал съм се с много мениджъри. В София се срещнах с бившия изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров. Той ме покани, след което се срещнахме“, добави бизнесменът.

„Инвестицията не е проблем. Мога да намеря средствата. Не е проблем. Готов бях да вложа веднага 640 хиляди паунда. Тези пари биха спасили лиценза за А група и за евротурнирите. Следващата стъпка беше да намеря 2 милиона евро. Един от партньорите ми от Индия, който има бизнес в една енергийна компания искаше да инвестира 1 милион паунда. Аз казах какво искам да направя на г-н Ивайло Манджуков. Той ме информира за финансовата криза в клуба. Ивайло Манджуков ми каза, че ЦСКА е подарък от баща му. Аз му казах, че е голям късметлия да има такъв баща“, каза още Дениз Кизилоз.