Футболистът на Левски Джереми де Ноойер говори за предстоящия двубой на "сините" срещу Литекс, за националния отбор на Кюрасао, както и за очакванията му в края на сезона.

"Знаех много за Левски преди да дойда в България - че е голям клуб, с невероятни фенове и че това е отбор, спечелил много титлти и купи", коментира Де Нойер. 

Той признава, че се чувства чудесно при "сините", а за трансфера му е помогнал и бившият футболист на левски Дъстли Мюлдер.

"Играем заедно с Мюлдер в националния отбор на Кюрасао. Преди да подпиша го разпитах за клуба и той ми каза, че в Левски ще се чувствам прекрасно", каза още той.

Треньор на Кюрасао е бившата футболна звезда – нападателят Патрик Клуйверт.

"Клуйверт ме покани да играя за Кюрасао и аз приех. Той е много умен треньор. Спокоен е, не вика по нас, знае как да води мачовете", заяви Де Ноойер.

След победата с 2:0 над Монтана спортният директор Георги Иванов похвали персонално Джереми де Ноойер и Георги Костадинов...

"Хубаво бе да чуя тези думи за мен и Костадинов. Но не само ние двамата сме важни – всеки един от отбора е ценен, за да вървим напред", допълни той.

Де Ноойер се надява Левски да спечели гостуването си на Литекс, а в края на сезона да триумфира с шампионската титла.

"Най-добре е да вземем три точки в Ловеч, но ще бъде трудно. Ако дадем всичко от себе си  - ще успеем. Тази година искам да стана шампион с Левски. Вече играхме с всички отбори и смятам, че можем да победим всеки един от тях – ако играем заедно, като колектив – ще стигнем до титлата", коментира Де Ноойер.

Във всеки мач чувам как публиката скандира "Само Левски".

Срещата между Литекс и Левски може да наблюдавате по Diema Sport 2, Gong.bg, Gong Play, както и на честотите на Дарик радио в неделя от 20:00 часа.