Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов сподели след срещата си с представителя на ЦСКА Милко Георгиев и собственика на Литекс Данаил Ганчев, че „червените“ са в ръцете на синдика, а не на централата.

Милко Георгиев обвини Борислав Попов, че при предишна подобна среща, шефът на БФС е посъветвал Гриша Ганчев да подобри отношенията си с Изпълкома.

„Знаете, че БФС не веднъж е казвал, че има един ЦСКА и това ПФК ЦСКА АД, който се състезава във В група. От този отбор можем да ни обвинява, ако този отбор би ни обвинил за нещо. Други обвинения аз не мога да приема. Разговаряхме почти цял час, разговорът е записан с тяхно участие. Разговорът се изчерпи и срещата приключи“, сподели Борислав Попов.

„Ако погледнете в търговския регистър има седем ЦСКА. ПФК ЦСКА е в ръцете на синдика, знаете го много добре. Делата приключват края на април, вероятно в началото на май ще има излезли съответните решения. След което тече едномесечен срок за оздравителен план от синдика и други кредитори. След това събранието на кредиторите решава дали да го приеме, или не.“

„Срещата за първенството беше консултативна, сега ще се подготвят анкетни карти, след това ще се избистри форматът на това ново първенство.“

„Те не искат да прехвърлят членските права, а да встъпят членските права, което малко по-различно. На този етап ще подадат документи. Допълнителни въпроси ще зададат допълнително. Малко ми е странно като хипотеза, може друг вариант да предложат“, каза още Борислав Попов.

„Г-н Ганчев е в ръководството на ПФК Литекс, така че има право да присъства в БФС. Той също се интересуваше, за Литекс нищо не е питал.“

„Няма да говорим с хипотези, ще говорим с факти. Има си процедури.“

„Смятате ли, че аз мога да давам съвети на г-н Гриша Ганчев? Нито съм му адвокат, нито съм му довереник. Г-н Гриша Ганчев даже до известна степен ми е работодател, той е член на Изпълкома. Не мога да си позволя да давам съвети на Гриша Ганчев“, каза още Борислав Попов.