Техническият комитет към Българския футболен съюз напомни лицензираните треньори от професионалния футбол чрез съобщение на официалния сайт на БФС, че са задължени да спазват правилниците описани в нормативните документи преди началото на всеки сезон. Освен това от БФС разкритикуваха Наджи Шенсой за острите критики на наставника на Пирин, отправени към съдийството в двубоя срещу Лудогорец.

Ето и цялото съобщение:

Техническият комитет към Българския футболен съюз напомня на лицензираните треньори от професионалния футбол, че са задължени да спазват правилниците описани в нормативните документи преди началото на всеки сезон.

Призоваваме треньорите да спазват етичните норми на поведение пред обществото и медиите, и поемайки своята отговорност, да бъдат положителен пример за подражаниe.

В тази връзка, изявленията пред медиите на старши-треньора на „Пирин“ (Благоевград) Наджи Шенсой по повод съдийството на мача между водения от него отбор и „Лудогорец“ (Разград) от последния кръг на „А“ група, намираме за крайно некоректни, неуместни и в разрез с феърплея и правилата на Играта.

Павел Панов

Председател на Техническия комитет към БФС