„Първо искам да кажа две похални думи за мъжката игра на двата отбора и още по-похвални думи за публиката. Просто невероятен помощник на Ботев и много, много коректни. Чувал съм, че е много опасно да се появяваш по линията. Коректни хора и за това им благодаря. Доволен съм от резултата. Независимо по какъв начин за нас тази победа е изключително важна“, заяви старши треньорът на Литекс Красимир Балъков след победата с 1:0 като гост на Ботев в 24-я кръг на А група.

За ситуацията с отменения гол на Ботев, Балъков коментира: „Трудно много да кажа нещо. По принцип решения на съдии не коментирам. И камерата е много диагонална и трудно може да се каже нещо, ако случайно не е било засада съжалявам за ситуацията, но в крайна сметка съдията решава и взима крайното решение.“

„Имаме и преди това ситуации, и те също. Ние водехме с 1:0. През цялото време си бяхме мотивирани и концентрирани. Абсолютно важни три точки за нас, изключително важни, но повече ме радва характера, който показаха моите футболисти. В последно време на този стадион никой не е побеждавал. Показахме характер и мисля, че заслужено победихме“, завърши Красимир Балъков.