Играчът на мача между Монтана и Литекс Данило Асприля коментира, че победата над новаците в А група с 2:0 е била задължителна предвид шампионските амбиции на „оранжевите“.

Колумбиецът откри резултата в 39-ата минута след грешка в защитата на монтанчани и така си заслужи шестата бутилка шампанско, която по традиция даваме на победителите в нашата анкета.

„Дойдохме с една цел - да спечелим този мач. Искаме да останем в челото на класирането. Радвам се, че мога да прибавя още една награда към колекцията ми. Засега си колекционирам вкъщи, не знам какво ще правя с бутилките“, каза крилото на Литекс.

„Тези три точки бяха нашата цел, за да можем преследваме титлата. Сега сме първи, доволни сме, но ще чакаме развръзката на дербито между Левски и Лудогорец. Наясно сме, че до края на първенството има много мачове. Най-добре е Левски и Лудогорец да завършаг 0:0.“

„Прочетох тази информация (за интереса на Болоня – б.р.). Не мога да коментирам дали е истина или не. Сигурен съм, че шефът на клуба Дани Ганчев ще избере най-доброто за клуба и ще видим какво ще се случи в следващите месеци“, каза Асприля.