Помощник треньорът на Берое Левон Апкарян заяви след равенството 1:1 с Ботев в мача от 24-я кръг на А група, че заралии играят честно в първенството и добави, че тимът се чувства ощетен от съдийството на двубоя с пловдивчани. Специалистът изтъкна, че при попадението на "канарчетата" Грегъри Нелсън си е поел топката с ръка.

„Явно е за всички, че в днешния мач бяхме отбора, който тотално доминираше над противника. Още от първата минута поехме инициативата. През целия мач имахме безброй положения. Противникът явно беше дошъл тук да се затвори. При една затворена игра е трудно да се намерят пролуки, но въпреки това имахме безброй положения да решим мача. Като цяло това, че ние караме противници, които уж претендират за някакъв стил да стоят не само в собствената половина, а в половината на половината през целия мач без да ги интересува противниковата врата за нас е една победа. Така беше и предния мач. Респектът към нашия отбор става все повече и повече. Най-жалкото е, че на фона на тази перфектна игра и всичко, което се направи не сме възнаградени с три точки. Аз мисля, че това е начинът и трябва да продължаваме със същото самочувствие да всяваме респект в противниците. Аз виждам у тях някакъв страх когато играят срещу нас“, каза Апкарян.

На въпрос на журналисти относно съдийството помощник треньорът на Берое сподели: „Ние току-що казахме това. Ние сме от отборите, вчера беше същото с Пирин – един много симпатичен отбор, работещ по абсолютно същия честен начин като нас – ние сме днес ощетени при първия гол, когато топката се пое с ръка. Сигурни сме, че при положението на Спас Делев няма никаква засада. Има отбори, които искат да играят футбол и искат да играят честно. Това трябва да се насърчава. Тези отбори трябва да са пример, защото не искат помощ. Такива положения решават мача. Един отбор, който до 15-ата минута започва с това да лежи вратаря, да пие вода…Ако говорим за стил на противника, това е окей. Не искам никой да обиждам. Имаме мното претенции, но дали за тях някой може да вземе някакво отношение? Дали може да се вземе някакво решение? Във футбола се търсят млади момчета да се налагат, нека да налагат и някакви нови лица, а не едни и същи измислени, които ги наказват по един месец и после пак се връщат. Това е толкова лесно да се докаже с факти и видео. Попитайте го защо и каква е причината да отсъжда така. Не знам дали е умишлено. Берое играе честно и търси футбола. Ние нямаме хора, които да търсят…както е на много други места. Не искам повече да коментирам“.

„Най-добре е старши треньорът да каже мнението за Миланов. Но ние сме доволни от него. Той е много мотивиран, както всеки от другите. Това е най-големият му плюс. За него важи същото, което и за всички останали – ако работи добре, то и времето ще работи за него“ – завърши Апкарян.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS