Битката за Тракия остана нерешена. Берое и Ботев не можаха да излъчат победител в Стара Загора и след 1:1 взеха само по точка от този завързан мач. Въпреки че изоставаха в резултата до 62-та минута, домакините могат да съжаляват повече за изпуснатия успех. 

Те първо получиха доста спорен гол в мрежата си, дело на Грегъри Нелсън. При неговото попадение останаха съмнения, че игра с ръка. След това "зелено-белите" треснаха две греди, последната от която беше в добавеното време. 

Така заради доста малшанс старозагорци не успяха да се доберат до важните три точки и пак записаха равенство, с което само се изравниха по актив с Левски. Ботев пък продължава да е спокоен в средата на таблицата. 

Двата тима изиграха много качества първа част. В първите минути битката беше повече, но имаше и интересни контри и на домакините, и на гостите. Първият шанс се откри пред Божидар Васев, който се засуети сам срещу вратаря и впоследствие топката му беше избита. 

За Берое много активни бяха Атанас Зехиров, Спас Делев и Исмаил Иса, докато за гостите Грегъри Нелсън не спираше да тормози противниковата защита. Именно от холандеца идваха всички главоболия за вратаря Благой Макенджиев и защитата пред него. 

Беройци атакуваха доста по-разнообразно, а много добър шанс за тях се откри в 22-та минута. Тогава Исмаил Иса беше изведен сам срещу вратаря Голас, но стражът дебнеше ситуацията и излезе извън наказателното си поле, за да изчисти с глава. 

В 28-та минута нападателят на Берое направи най-големия пропуск до момента. Той беше изведен перфектно от Спас Делев зад защитата и с удара си преодоля Голас, но топката срещна гредата, а после се търкулна по голлинията и впоследствие беше изчистена. 

Така се стигна до 32-та минута, когато гостите поведоха. Във въпросната ситуация Грегъри Нелсън овладя топката, преодоля защитата на Берое изцяло сам и озовал се срещу вратаря, с прецизен удар го преодоля за 1:0. Но хубавото му попадение беше помрачено от факта, че останаха огромни съмнения, че овладя топката с ръка, но това бе незабелязано от реферите. 

След тази ситуация домакините тръгнаха смело напред в търсене на възстановяване на статуквото. Но пропуските пред вратата на Ботев се редуваха един след друг. Том прати удар над вратата в 34-та минута, а малко след това и пред Спас Делев се откри възможност, след като беше оставен сам срещу вратаря, но ударът му мина над вратата. 

В 41-та минута Исмаил Иса изпусна поредната невероятна възможност, открила се пред него. Той пак се измъкна от защитата и стреля в близкия ъгъл на вратаря, но топката излезе в аут. 

Две минути след това нападателят тресна гредата за втори път, този път с удар с глава, но впоследствие се оказа, че е направил и нарушение, така че тази ситуация се размина без главоболия за "канарчетата". 

В края на полувремето съдията ощети беройци с несъществуваща засада, при която Спас Делев излизаше сам срещу Голас, но устремът му беше спрян неправомерно. В крайна сметка повече попадения преди почивката не паднаха и гостите се прибраха в съблекалнята с гол аванс. 

Втората част започна с надмощие на домакините, а противникът им се поприбра, което беше нормално с оглед на резултата. Натискът на Берое беше силен, но така и не се увенчаваше със сериозни опасности пред Виктор Голас. 

Том опита няколко далечни удара, но те бяха крайно неточни. Исмаил Иса продължаваше да обстрелва противниковата врата, но и той нямаше късмет, както и Спас Делев. Това наложи и усилването на атаката в лицето на Георги Андонов, който се появи на терена в 58-та минута.

И усилията му дадоха резултат само четири минути след появата на терена. В 62-та минута Берое получи право на пряк свободен удар пред наказателното поле и Андонов хитро мушна топката през стената, за да не остави шанс на вратаря Виктор Голас. А стражът дори и не мръдна - 1:1. 

След това попадение домакините продължиха да търсят успеха, но срещаха доста трудности да преодолеят сигурната защита на противника. Пак надеждата беше в статичните положения, но в 72-та минута Георги Андонов този път нямаше късмет да се разпише от пряк свободен удар. 

Постепенно "канарчетата" убиха темпото в играта на противника и действаха все по-сигурно в защита. Спас Делев обаче беше като шило и не спря да тормози защитата им, а при една негова намеса в 80-та минута можеше да се стигне и до обрат. 

Тогава роденият в село Ключ футболист открадна една топка на тъча и изведе перфектно Елиаш пред наказателното поле. Бразилецът нахлу навътре и стеля опасно, но Виктор Голас беше на мястото си и изби в корнер. 

От ъгловия удар старозагорци бяха близо до гола отново. Тогава след страхотно центриране от флагчето Георги Божилов се извиси над защитата и с мощен удар с глава за малко да се разпише, но стражът на гостите пак беше великолепен и ловко изби. 

"Канарчетата" търсеха шансовете си на контраатаки и при една от тях в 86-та минута Грегъри Нелсън се отскубна от защитата, но прекалено си затвори ъгъла и ударът му беше уловен без проблеми от вратаря. 

В края домакините се хвърлиха напред, но освен до няколко разбърквания и слаби удари към Виктор Голас, до друго в редовното време не стигнаха. В продължението страхотен шанс имаше и за Георги Божилов, но ударът му срещна гредата.

Това беше и последната опасност в този мач, като в крайна сметка двата тима си тръгнаха с по точка от стадиона под Аязмото, която обаче едва ли е от сериозна полза в преследването на целите им. 

Берое вече събра 36 в актива си и се изравни по актив с Левски. Ботев пък събра вече 26 точки и е спокоен в средата на таблицата, но едва ли ще има сили да се пребори за нещо повече и място в Европа.