Играчите на Черно море стигнаха до престижен хикс в контролата си с четвъртия в румънското първенство Виторул Констанца. Мачът в северната ни съседка завърши 0:0, като трябва да се отбележи, че този отбор е воден от легендата Джика Хаджи. 

Двата тима засвидетелстваха уважение към една от най-големите легенди на световния футбол Йохан Кройф. Холандецът почина в четвъртък, а на контролата в Констанца паметта му беше почетена в 14-та минута. Тя не беше избрана случайно, защото това е номерът, който той носеше. 

Иначе домакините от Румъния направиха много силна първа част, в която поне на три пъти имаха много хубави възможности да открият резултата, но и трите пъти великолепно се намеси вратарят Александър Чанович. 

Варненци бяха малко по-активни след почивката, но и румънците имаха своите шансове. Най-чистото положение за българския тим се откри пред Тодор Паланков в 76-та минута, когато негов удар беше избит от голлинията от защитник на Виторул.

В крайна сметка голове в този мач не паднаха и двата тима се разделиха след последния съдийски сигнал, без да си отбележат попадения.