Футболистът на ЦСКА Мораес сподели пред румънското издание Pro Sport, че винаги е искал да играе за Стяуа Букурещ. Той уточни, че не разбира действията на мениджъра си Джовани Бекали, но кариерата му е в неговите ръце в момента.

„Винаги съм искал да играя за Стяуа. Никога не съм казвал, че съм избрал да отида в България, защото не е така. Други избраха вместо мен. Не съм ядосан, аз избрах г-н Джовани, защото му имах доверие, а и все още му имам. Сега кариерата ми е в ръцете му и искам да направя най-доброто решение за себе си. Искам всички да знаят, че моята мечта е да играя за Стяуа”, сподели Мораес.

„Сигурен съм, че има хора, които ме съдят за избора ми, но аз нямам никаква вина. Исках да подпише със Стяуа”, категоричен бе Мораес.

Снимката, която е публикувана в изданието за интервюто, е с текст, написан лично от футболиста на лист от тетрадка: "Поздрави от София".

Вчера румънските издания излязоха с информация, че сагата между Стяуа и ЦСКА за бразилеца е все още актуална тема. Според Pro Sport Мораес все пак ще играе за Стяуа, ако румънският отбор отстрани „червените” в Лига Европа, което е твърде вероятно след победата с 2:0 снощи в първия мач.

Агентът на играча Джовани Бекали е уверил своя братовчед - собственика на Стяуа Джиджи Бекали, че Мораес ще облече червено-синята фланелка, ако отборът елиминира ЦСКА и влезе в групите на Лига Европа.

Според информации, Мораес е имал предварителен договор със Стяуа, но впоследствие е бил изкушен с 400 000 евро от ЦСКА и подписа за 4 години с "червените" от София.