Новакът в елита Монтана не успя да победи Локомотив Мездра в регионална контрола, изиграна днес преди обяд при нулев интерес. Двата тима завършиха наравно 1:1 на стадиона в железничарския град. 

Новият треньор на домакините Предраг Пажин направи неофициален дебют за локомотивци. Колегата му от Монтана Ферарио Спасов игра с резервите, с цел да предпази титулярите от контузии. 

Първото полувреме премина под диктовката на Монтана. Поплатник откри при първата по-опасна атака. Тогава в 14-та минута Здравко Лазаров напредна по левия фланг, подаде изпреварващ пас в полето, където Дости свали на слвоенеца и той откри резултата.

Гостите направиха още няколко интересни атаки, но не успяха да отбележат. В 24-та минута Какалов проби от дясно и центрира точно на крака на Мишев, който от воле стреля в тялото на защитник. 

Домакините натиснаха след почивката и бързо изравниха. В 52-та минута Мишев вкара гол, който стана факт не и без помощта на късмета, след като при два рикошета той добута топката в мрежата. 

До края елитният тим имаше по-интересните ситуации, но не успя да ги оползотвори и двата тима приключиха двубоя наравно.