Монтана победи Локомотив Пловдив с 2:0 в мач от седмия кръг на А група. Това бе първи успех за монтанчани срещу този съперник от пет години насам, и със спечелените три точки домакините вече имат осем в актива си, докато Локомотив остава с пет.

Сергей Георгиев в самото начало на мача, и Станислав Генчев в самия му край, бяха точни за Монтана.

Въпреки че Локомотив започна активно първото полувреме, Монтана с първото си положение успя да открие.

Още в шестата минута, след пряк свободен удар за Монтана, се стигна до 1:0. Асен Георгиев стреля, Ел Каруби изби, Станислав Генчев обаче отклони отново, и Атанас Илиев игра с топката, а накрая Сергей Георгиев бе на точното място във вратарското поле, за да я добута през голлинията и да открие резултата.

Домакините отправиха куп удари по посока на Ел Каруби през първото полувреме, като стражът на Локо Пд бе тестван от Йордан Тодоров, Сергей Георгиев и Атанас Илиев.

Локомотив опитваше многоходови акции, а Бирсент Карагарен сменяше позициите си отляво и отдясно.

В 36-та минута топката се озова в мрежата на Монтана, но попадение не бе зачетено, заради засада на Мартин Камбуров. Повторенията показаха ясно, че страничният арбитър е бил прав.

Пробив на Иван Минчев в 43-та минута можеше да удвои аванса на Монтана. Нападателят мина двама защитници в пеналта, но последният му шут бе блокиран чисто.

През второто полувреме двата отбора продължиха да търсят голове в открит мач.

Реферът Цветан Кръстев си навлече гнева на домакините в 57-та минута, когато не отсъди нищо при едно съприкосновение между Крум Стоянов и Георги Пашов в наказателното поле.

Оливие Боне пък получи първия си червен картон в България в следващите секунди, за нарушение в централния кръг на терена. Боне фаулира Атанас Илиев, и му бе вдигнат втори жълт картон в срещата, и така остави Локо Пд с гол пасив и човек по-малко повече от половин час.

Локомотив така и не успя да стигне до някакъв по-масиран натиск в наказателното поле на Монтана, и въпреки че насити половината на домакините, нямаше 100-процентови ситуации.

Стражът и капитан на Монтана Христо Иванов бе на мястото си във всяка възможност за пловдивчани, и не остави надежди за гостите.

В добавеното време на редовните 90 минути Станислав Генчев се оказа на точното място за да оформи крайното 2:0. Здравко Лазаров намери Алби Дости в наказателното поле, и той подаде към непокрития Генчев на точката на дузпата и оттам опитният халф реализира.

Това бе и всичко в мача, за втората победа на Монтана за сезона в А група.